Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:18 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Proiectul care viza majorarea gigacaloriei în municipiul Constanța a fost retras de pe ordinea de zi

ro

17 Sep, 2021 08:40 1613 Marime text
  • Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat astăzi de la ora 14.00  în şedinţă extraordinară, cu convocare de îndată
  • Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi vizează creșterea prețului gigacaloriei, începând cu 1 septembrie, la 1.034,78 de lei
UPDATE2: Proiectul de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța, în valoare de 14.380.000 lei către societatea Termoficare Constanța SRL a fost adoptat de consilierii locali.

Celealalte trei proiecte de hotărâre au fost retrase de inițiator, inclusiv cel care viza majorarea gigacaloriei în municipiul Constanța.


UPDATE 1:  Proiectul de rectificare a bugetului local pentru 2021 a fost aprobat.

Din păcate au existat discuții neprincipiale, în cadrul dezbaterilor pe proiect.

„Dacă suntem astăzi într-o situație greu de gestionat este din cauza fostei guvernări. Acum, în acest moment ne aflăm doar din cauza proastei gestionări a fostei administrații. Noi, administrația actuală, facem lucruri pentru cetățeni”, a declarat Ionuț Rusu.
Consilierul PSD Cristian Tincu l-a jignit pe viceprimarul Ionuț Rusu, în timp ce acesta își susținea punctul de vedere.

„Am auzit în ultimul an „strategii, proiecte la cheie”, cred că ei în afară de desene și niște proiecte scrise pe un colț de șervețel nu au lăsat. Ce spuneți dumneavoastră de calcule și strategii, nu au existat. Vă reamintesc că nu ați făcut alceva decât să îmbuibați cetățenii cu minciuni. Ceea ce ați spus dumneavoatră, astăzi nu se regăsește. Ați contribuit numai cu lucruri neadevărate. Avem lucruri seriose de făcut în Constanța. Administrația actuală a făcut într-un an de zile ce nu ați făcut voi în 17 ani”, a mai adăugat Rusu, la adresa lui Răsăuțeanu.

Proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.


UPDATE: Ședința de CLM este condusă de viceprimarul Ionuț Rusu. Sunt prezenți 27 de consilieri locali.
Au fost retrase de pe ordinea de zi, proiectele nr. 3,4,5 și 6.


Consilierii locali constănțeni vor aproba, în ședința extraordinară de îndată convocată vineri, de la ora 14.00, două proiecte de hotărâre care vizează prețul gigacaloriei la Constanța. Unul dintre ele vizează creșterea prețului gigacaloriei, începând cu 1 septembrie, la 1.034,78 de lei.

Un alt proiect de hotărâre vizează stabilirea prețului gigacaloriei începând cu 1 noiembrie, dar și subvenționarea prețului acesteia de către autoritatea locală.

Astfel, dacă prețul la 31 iulie fusese majorat la 598,39 lei /gigacalorie, inclusiv TVA, prețul aprobat este 709,778 lei. Din această sumă, primăria acordă o subvenție, astfel că prețul plătit de populație începând cu 1 noiembrie, până la 31 decembrie este de 325 de lei/gigacalorie.

În sezonul trecut, constănțenii au plătit 250 de lei/gigacalorie. 

Pe ordinea de zi se regăsește si un nou proiect de rectificare a bugetului local pe anul 2021. 

Astfel, se alocă 54.000 de lei pentru elaborarea de studii topografice pentru fântânile arteziene din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia și 62.000 de lei pentru elaborare expertize tehnice ale acestor fântâni.

Alți 163.000 de lei alocați pentru reparațiile curente ale pasarelei se transferă pentru elaborare studiu de fundamentare a oportunității constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivel Zonei Metropolitane Constanța. Un proiect așteptat de mai mulți primari de comune și orașe din județul Constanța, care își doresc ca serviciile de transport în comun ale CT Bus să fie oferite și în exteriorul Constanței.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat astăzi de la ora 14.00  în şedinţă extraordinară, cu convocare de îndată. 

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Proiectul ordinii de zi

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1

2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

4. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/2021 aprobat prin HCL nr. 49/2021;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Termoficare Constanța SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

6. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.12.2021 în municipiul Constanța.

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii