Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai atipică şedinţă CJC. Constantinescu - interdicţie de a lua legătura cu aleşii, secretarul judeţului - în concediu (convocator)

ro

12 Feb, 2015 00:00 2570 Marime text


Prima şedinţă de Consiliu Judeţean a anului este programată astăzi. Nu mai puţin de 47 de proiecte de hotărâre se regăsesc pe ordinea de zi. Va fi, de altfel, poate cea mai interesantă reuniune a aleşilor judeţeni. Şi asta din mai multe motive. Pe de-o parte, este prima şedinţă în cadrul căreia toate proiectele sunt iniţiate chiar de şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, după o lungă perioadă de timp. Însă cum îşi va face astăzi datoria... este încă un mister, având în vedere faptul că preşedintele CJC are interdicţie de a lua legătura cu cea mai mare parte a consilierilor judeţeni, printre care şi cei doi vicepreşedinţi. Interdicţia dată de Curtea de Apel statuează clar: „Prin obligaţia «să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni» se înţelege «să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa şi care sunt menţionate în actul de sesizare al instanţei»“. Aşadar, cum îşi va face şeful CJC datoria rămâne să aflăm astăzi, de la ora 13.00, căci atunci va avea loc şedinţa aleşilor, în sala „Remus Opreanu“.

Comunicarea nu e punctul forte al angajaţilor

Şedinţa de astăzi se pare că vi fi una cu atât mai atipică cu cât nici secretarul judeţului, Mariana Belu, nu va fi prezentă. „Doamna secretar este în concediu de odihnă de mai bine de o săptămână. Nu ştiu cine îi va lua locul, domnul preşedinte este cel care poate să delege aceste atribuţii către o altă persoană din cadrul departamentului juridic. Nu ştiu ce se va întâmpla, pentru că eu am interdicţie de a lua legătura cu domnul preşedinte“, a declarat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, pentru ZIUA de Constanţa. Pentru a desluşi misterul, l-am contactat chiar pe şeful CJC, Nicuşor Constantinescu. Acesta ne-a asigurat că secretarul judeţului va fi prezent la şedinţa de astăzi. Numai că, între timp, Mariana Belu ne-a răspuns la mesaj şi a declarat contrariul. „I-am făcut rechemare din concediu. Probabil că nu a primit-o“, explică şeful CJC. Pentru că declaraţiile celor două părţi erau contradictorii, am căutat să aflăm adevărul din alte surse. Numai că reprezentanţii departamentului juridic ne-au direcţionat către cabinetul preşedintelui, iar cei de la cabinetul preşedintelui ne-au trimis înapoi la juridic. La rândul lor, aceştia ne-au îndemnat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al CJC. Ceea ce am şi făcut. „Nu am cunoştinţă de acest subiect, ştiu că doamna secretar a fost rechemată din concediu. Dacă nu va putea să revină, probabil domnul preşedinte va decide cine îi va lua locul. Momentan, nu am detalii, domnul preşedinte este la instanţă, vizavi“, a declarat Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al CJC.

Raluca Chiţoiu, de la Prefectură, trimisul special?

Povestea pare puţin pierdută în spaţiu şi în timp. Cum a intrat secretarul judeţului în concediu de odihnă ştiind că încă nu fusese stabilită data pentru prima şedinţă de Consiliu Judeţean? Şi, mai ales, cum a obţinut avizul şefului, ştiut fiind faptul că cei doi nu pot lua legătura din cauza restricţiilor impuse de instanţă? Potrivit unor surse bine informate, secretarul judeţului a intrat în concediu tocmai din acest motiv: pentru că nu poate lua legătura cu mai-marele instituţiei. Mai mult, se vehiculează că cea care îi va lua locul este Raluca Chiţoiu. Jurist în cadrul Prefecturii judeţului Constanţa, aceasta ar fi plecat din instituţie după demiterea prefectului Radu Volcinschi şi şi-ar fi găsit un loc în departamentul juridic al Consiliului Judeţean Constanţa, fiind tocmai una dintre persoanele cu care Nicuşor Constantinescu poate lua legătura.

În şedinţa de astăzi, consilierii judeţeni ar trebui să dezbată, printre altele, şi proiectul de hotărâre privind desemnarea unui nou consilier judeţean care să ocupe locul liberalului Dumitru Bedivan, după demisia acestuia din penultima şedinţă a aleşilor judeţeni (decembrie 2014). Liberalii au vehiculat numele Luminiţei Iuruc, ca  alegerea lor în locul lui Bedivan, următorul membru supleant de pe listă. Acest proiect de hotărâre lipsea însă de pe ordinea de zi a şedinţei CJC până la ora închiderii ediţiei.

Convocatorul şedinţei CJC de astăzi poate fi consultat accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii