Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campaniei i s-au alăturat numeroşi cetăţeni generoşi, dar şi copii Primăria Cernavodă a împărţit peste 4.000 de daruri (galerie foto)

ro

21 Dec, 2013 00:00 2086 Marime text
Spiritul sărbătorilor de iarnă a fost însoţit săptămâna aceasta de numeroase fapte bune. Mii de daruri au fost împărţite în Cernavodă de autoritatea locală, de cetăţeni şi chiar şi de copii.
Sărbătorile de iarnă vor fi mai fericite pentru bătrânii nevoiaşi, copiii cu dizabilităţi, dar şi elevii din Cernavodă.
„Administraţia Publică Locală a fost extrem de implicată, în ultima perioadă, în organizarea unor acţiuni de caritate, menite să aducă un Crăciun mai bogat pentru persoanele defavorizate şi copiii instituţionalizaţi. Cei mai bucuroşi dintre toţi au fost cei 50 de copii cu dizabilităţi ai Centrului de Terapie şi Asistenţă Educaţională, care l-au primit joi pe Moş Crăciun cu poezii, colinde şi multe emoţii. Alături de Moş Crăciun, care a venit cu pachete din partea Primăriei, micuţii au primit şi jucării din partea elevilor clasei I ai Şcolii Mircea Eliade, care au participat la programul «Priveşte cerul prin ochi de copil», organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă”, se arată într-un comunicat de presă. La evenimentul Centrului de Terapie şi Asistenţă Educaţională, alături de cei mici şi părinţi, au participat oficiali ai Consiliului Local, precum şi primarul Gheorghe Hânsă, care s-a declarat impresionat de programul artistic oferit de copii, ce au demonstrat că sunt nişte luptători.
 
Nimeni nu a fost uitat
 
Toţi copiii au primit daruri de sărbători din partea Administraţiei Locale. Peste patru mii de pachete cu dulciuri au fost răspândite, pe parcursul acestei săptămâni, copiilor din cadrul creşelor, grădiniţelor, şcolilor şi elevilor de liceu. Elevi claselor primare şi gimnaziale şi-au dat întâlnire cu Moş Crăciun lângă bradul amplasat în centrul civic al oraşului, unde au cântat împreună colinde şi au primit cadouri. Acţiunile de caritate au continuat şi la Căminul pentru persoane vârstnice din Cernavodă, unde Moşul împreună cu autoritatea locală au răspândit pachete cu dulciuri şi au oferit o masă specială de Crăciun celor 32 de bătrâni, iar elevii claselor a XI-a din cadrul Liceului Axiopolis le-au oferit acestora haine, pături şi alte obiecte igienico-sanitare.
 
Săptămâna darurilor a debutat cu acordarea de tichete sociale
 
Săptămâna darurilor a debutat cu distribuirea ajutoarelor pentru pensionarii cu venituri mici. „Tichetele sociale în valoare 50 de lei, vor îmbogăţi masa de Crăciun unui număr de peste 1.300 de bătrâni cu pensii de cel mult 700 de lei, vârstnicilor asistaţi social cu vârste de minim 60 de ani şi persoanelor cu handicap”, se mai menţionează în comunicatul de presă. Şi familiile nevoiaşe din Cernavodă vor avea sărbătorile mai frumoase anul acesta. Direcţia de Asistenţă Socială a oferit în această perioadă ajutoare de urgenţă în valoare de 50 de mii de lei, 195 de ajutoare de lemne în valoare de 290 de lei pentru persoanele fără venit şi a întocmit aproximativ o sută de dosare pentru ajutor social, care prevăd lunar subvenţii la căldură şi până la 4 metri cubi de apă rece, pentru fiecare familie beneficiară. De asemenea, DAS a colectat numeroase donaţii, care cuprind bunuri materiale, haine, mobilier şi rechizite din partea cetăţenilor generoşi, care au fost răspândite familiilor nevoiaşe din oraş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii