Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană Conferinţa anuală de Taxe a PwC România 2013, găzduită de Constanţa

ro

05 Jun, 2013 00:00 2908 Marime text
Modificările permanente aduse Codului fiscal, care au ca scop lărgirea bazei de impozitare, colectarea de noi venituri la bugetul de stat, precum şi armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană, creează constrângeri semnificative pentru companii. Implementarea acestor modificări poate conduce la neclarităţi sau la obligaţii administrative suplimentare.

În acest context, specialiştii în consultanţă fiscală şi juridică vor prezenta principalele modificări aduse Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, precum şi Normelor de aplicare în vigoare pentru 2013 şi vă vor provoca la o discuţie pornind de la exemple concrete. Se va pune accentul pe diversele tipuri de impozitare directă şi indirectă, pe optimizarea operaţiunilor privind comerţul internaţional, iar colegii noştri din departamentul de consultanţă în impozitarea persoanelor fizice vor susţine o prezentare a situaţiei impozitului pe venit şi a contribuţiilor privind asigurările sociale. Firma de avocatură D&B David şi Baias va pune în discuţie noua relaţie cu autorităţile fiscale în 2013 şi vor explica, din practica recentă, la ce vă puteţi aştepta de la inspecţiile fiscale pe viitor.

Ca stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să se obişnuiască cu o altă relaţie între contribuabili şi autorităţi fiscale, întrucât acum trebuie avute în vedere atât legislaţia europeană, cât şi instituţiile europene. Recenta decizie a Curţii Europene de Justiţie în cazul unui litigiu fiscal între ANAF şi un dezvoltator imobiliar român - client al PwC România a deschis drumul unei reinterpretări a deducerilor de TVA pentru mai multe sectoare economice, de la imobiliare la leasing. Conferinţa anuală de Taxe a PwC România 2013 care se va desfăşura la Constanţa va aborda toate aceste subiecte şi vă va oferi de asemenea informaţii referitoare la cele mai recente modificări ale legislaţiei fiscale, dându-vă totodată posibilitatea de a pune întrebări şi a beneficia de sfaturi practice. Evenimentul va avea loc pe data de 6 iunie, la ora10.00, la hotelul Vega. Participarea este gratuită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii