Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vechile adăposturi pescărești din Delta Dunării ar putea fi transformate în obiective turistice

ro

31 May, 2024 14:35 422 Marime text

ARBDD 
  • Existența și istoria adăposturilor pescărești din Delta Dunării a început cu mult timp înainte de înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În trecut, în condițiile în care se foloseau preponderent ambarcațiuni cu vâsle, au fost folosite de pescari ca baze temporare pentru a scurta deplasarea la locurile de pescuit. În timp însă, odată cu extinderea bărcilor cu motor, au rămas în paragină sau au fost transformate în adăposturi pentru animale sau pentru uneltele pescarilor. Iar existența lor, deși tradițională pentru locuitorii deltei, în prezent este faptic ilegală, potrivit unui anunț al ARBDD.

 „Ar fi ușor incorect pentru tradiția locală să începem o acțiune în forță. Trebuie schimbată paradigma și folosite în beneficiul comunităților locale, ca puncte turistice, puncte de gastronomie locală, ca puncte de repaus atunci când activitatea de turism o cere. Acest gen de construcții nu se regăsește în alte zone ale țării. Delta e unică, iar aceste adăposturi se pot regăsi ca puncte de atracție pentru turiști. Ar fi un minus lipsa acestor adăposturi tradiționale", a declarat  Bogdan Bulete, guvernator al RBDD.

Prin urmare, în baza unui studiu făcut de Muzeul Astra din Sibiu, prin intermediul Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23, aceste adăposturi pescărești din Delta Dunării ar putea fi transformate în puncte de atracție turistică, ca repere ale patrimoniului de tradiții locale.
 
 
 
Citește și
 
ARBDD Noi acțiuni de eliberare a traseelor turistice pentru o circulație în siguranță în Delta Dunării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii