Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:26 19 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un lucrător vamal a fost reţinut de către procurori pentru luare de mită

ro

17 Sep, 2019 13:28 763 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 septembrie 2019, a inculpatului AVRAM SORIN DANIEL.

Acesta este lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În zilele de 04 și 12 septembrie 2019, inculpatul Avram Sorin Daniel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru același motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la același om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
La data de 17 septembrie 2019, inculpatul  este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Inculpatului Avram Sorin Daniel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
Reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție fac precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii