Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:07 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transmiterea, fără acord, a imaginii intime a unei persoane pentru a-i ştirbi imaginea sau a-i provoca suferinţă, incriminată

ro

21 Oct, 2019 21:54 435 Marime text
În şedinţa plenului de luni, senatul a adoptat, în unanimitate, cu 97 de voturi ''pentru'', propunerea legislativă pentru completarea art. 226 din Codul penal prin care este incriminată divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau ştirbirea imaginii sale, informează Agerpres.

Aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, prevede proiectul de lege.

"Consimţământul la furnizarea unei imagini într-un anumit context nu echivalează cu consimţământul distribuirii acesteia în alt context, cu atât mai puţin al distribuirii acesteia către public. (...) Propunerea legislativă nu doreşte incriminarea oricărui tip de distribuire ilegală de imagini intime ale unei persoane, ci distribuirea în scopul special al răzbunării, umilirii, intimidării, hărţuirii etc. Prin urmare nu priveşte distribuirea din culpă sau neglijenţă, căci altfel s-ar încălca principiul proporţionalităţii sancţiunii", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii