Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, despre revocarea șefei DNA - ”Nu avem DNA, avem instituţia Laura Codruţa Kovesi”

ro

28 Mar, 2018 21:54 1906 Marime text
Traian Băsescu a declarat miercuri seara, la România TV, că nu crede că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi revocată din funcţie de preşedintele Klaus Iohannis.
 
Traian Băsescu consideră nesăbuită o revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apreciind că aceasta ar putea fi interpretată ca un semnal al abandonării luptei anti-corupţie. "Preşedintele are în vedere un complex mult mai mare de elemente când ia decizia, nu o simplă schimbare administrativă. Laura Codruţa Kovesi a devenit o instituţie, ea însăşi. Nu avem DNA, avem instituţia Laura Codruţa Kovesi. Asta ne-a intrat în cap la toţi.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere preşedintele este ca printr-o decizie de revocare nu cumva să fie acuzat, pentru că ar fi catastrofal şi pentru ţară, să nu fie acuzat că ar vrea să o îndepărteze pentru că nu-i mai place lupta anti-corupţie. Riscul ca preşedintele să fie considerat drept unul care a abandonat lupta împotriva corupţiei este major dacă va face o revocare nesăbuită. Kovesi ar trebui ţinută în funcţie până la sfârşitul mandatului", a declarat Traian Băsescu, la România TV.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii