Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taină mare Câte sancţiuni a aplicat Inspectoratul Teritorial 2 din cadrul ISCTR într-o săptămână (document)

ro

03 Aug, 2018 00:00 2535 Marime text
Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, prin Inspectoratul Teritorial 2, a efectuat, în perioada 16-20 iulie 2018, o serie de controale pe raza judeţului Constanţa, după cum au declarat reprezentanţii instituţiei într-un răspuns la solicitarea adresată de către cotidianul ZIUA de Constanţa. La una dintre întrebările noastre, ISCTR a refuzat să răspundă, motivând că informaţia solicitată nu ar intra în sfera de aplicabilitate a Legii 544/2001.
 
Astfel, conform documentului anexat, în perioada 16-20 iulie 2018, în cadrul controalelor în trafic efectuate de inspectorii de trafic rutier din cadrul IT nr. 2 Constanţa, au fost verificate 70 de autovehicule.
 
În urma controalelor efectuate, au fost aplicate de către inspectorii de trafic rutier din cadrul Inspectoratului Teritorial 2 Constanţa 89 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor autor şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, masele şi dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate, pentru nedeţinere rovinietă valabilă, pentru nerespectarea prevederilor privind legalitatea transportului rutier şi nerespectarea prevederilor privind transportul rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice.
 
Când am solicitat să ne fie precizat numărul de controale la care a participat inspectorul-şef teritorial George Emil Costea, reprezentanţii instituţiei au refuzat să răspundă, motivând că informaţia respectivă nu intră în sfera de aplicabilitate a Legii 544/2001.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut, astfel, o adresă către Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia se află ISCTR, pentru a ne lămuri dacă numărul de controale la care participă şeful unei instituţii teritoriale este de domeniul „datelor cu caracter personal“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii