Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Pasajul Baza Tehnică din zona Porții 5 va fi deschis circulației, azi, după reparații capitale (VIDEO)

ro

02 Apr, 2024 11:56 543 Marime text


Lucrările de reparații capitale la pasajul Baza Tehnică au fost finalizate, investiția în valoare de 5.349.220,68 lei (fără TVA), fiind finanțată din fonduri proprii ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Pasajul este amplasat pe drumul de legătură dintre Poarta 5 și platforma portuară din zona Molului 3 și asigură traversarea liniilor de cale ferată. Acesta a fost proiectat în anul 1977 și a fost dat în exploatare în anul 1980, au transmis reprezentanții CNAPM Constanța. 

Având în vedere starea avansată și gravitatea proceselor de degradare, au fost necesare lucrări de intervenție care să asigure condiții optime de exploatare în condiții de siguranță a circulației rutiere pe pod:

- Suprastructura podului a fost reparată local cu mortar special cu întărire rapidă și protecția întregului tablier cu vopsea anticorozivă.

- Infrastructura podului a fost reabilitată, de asemenea, cu mortare speciale, iar fundația a fost consolidată prin injectarea umpluturilor chesonului cu lapte de ciment. Aparatele de reazem din neopren au fost înlocuite.

- Calea pe pod a fost refăcută complet și este compusă din zona carosabilă cu lățimea de 7,80 m și două trotuare cu lățimea de 1,50 m. A fost montat parapet de protecție, elastic, metalic, conform reglementărilor în vigoare.

- Rampele de acces la pasaj au fost prevăzute cu sferturi de con și scări de acces, iar sistemul și trotuarele au fost refăcute integral pe 25m, pe fiecare rampă.

- A fost modernizată rețeaua de iluminat a pasajului.


 

foto-video: Facebook/ Constanta Port



Citește și:

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii