Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin de la Ambasada SUA în România Asociația Info Sud Est organizează workshopuri pentru studenții și tinerii jurnaliști interesați de jurnalismul de investigație

ro

09 Dec, 2021 00:00 1504 Marime text
  • Tinerii jurnaliști, dar și studenții interesați participă la un workshop pentru a descoperi tainele jurnalismului de investigație
  • Workshopurile sunt susținute de către Asociația Info Sud Est, cu sprijinul Ambasadei SUA în România
 
Studenții la jurnalism, cât și tinerii jurnaliști au șansa să își îmbogățească cunoștințele în domeniul jurnalismului de investigație printr-o serie de workshopuri organizate de către Asociația Info Sud Est din Constanța, proiect sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.
 
„Atașatul nostru de presă, Sandeep Paul, a explicat pentru 40 de studenți interesați de jurnalismul de investigație rolul integral pe care îl joacă relatarea exactă, bazată pe fapte a presei libere, independente și cu păreri contradictorii în angajarea răspunderii guvernelor și construirea unei societăți prospere, rezistente și libere. Sandeep a vorbit în deschiderea Programului Asociației Info Sud Est, din Constanța, sponsorizat de Ambasada SUA; programul pregătește și oferă mentorat pentru o nouă generație de reporteri de investigații din România”, a transmis prin intermediul rețelelor de socializare Ambasada SUA în România.
 
Seria de workshopuri „Bazele jurnalismului de investigație” este un proiect al Asociației Info Sud Est, sprijinit de Ambasada SUA în România. Se derulează timp de un an de zile și își propune să lărgească comunitatea jurnaliștilor de investigații din România.
 
„Practic organizăm mai multe workshopuri dedicate studenților și tinerilor jurnaliști. În cadrul acestor trainiguri vorbim despre bazele jurnalismului de investigație, tehnici folosite etc, în general discutăm despre tot ceea ce înseamnă jurnalismul de investigație, și nu numai. Săptămâna aceasta am început primul training din proiect. În afara acestor workshopuri, există și o perioadă de "mentorat", în care lucrăm efectiv cu cei care participă la investigații, le acordăm resurse pentru a putea să ducă la capăt propriile articole”, ne-a povestit coordonatorul proiectului, jurnalistul Cristian Leonte.
 
La primul training, care a început de curând, participă 40 de studenți, scopul organizatorilor fiind să ajungă la cel puțin 100 de studenți și tineri jurnaliști. Sesiunile sunt susținute de către coordonatorul Cristian Leonte, cât și de Attila Biro, jurnalist cu peste 15 ani de experiență în jurnalismul de investigație, dar vor mai fi și alți invitați pe diferite teme.
 
 
 PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Ambasada SUA în România

 
Citește și
 

ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular la Universitatea „Ovidius”

ZIUA LIVE. Bani europeni pentru Delta Dunării, împărțiți de afaceriști și politicieni


ZIUA LIVE. Andrei Cristian Leonte, unul dintre autorii investigației privind banii europeni pentru Delta Dunării
„Am vorbit cu ONG-uri, cu pescari, cu primari. Scopul de a dezvolta Delta nu a fost atins“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii