Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:38 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soti Cable Neptun SRL cere insolvenţa firmei Selia, care administrează Radio Mamaia

ro

07 Oct, 2015 00:00 1576 Marime text


Nici bine nu s-a uscat cerneala pe hotărârile adoptate în Adunarea Generală a Asociaţilor din luna august, că Soti Cable Neptun SRL, firma care administrează postul constănţean de televiziune Neptun TV, anunţă o nouă astfel de întrunire pentru data de 21 octombrie, ora 14.00, la sediul din bulevardul Mamaia nr. 269. Convocatorul este semnat însă de administratorul Sorin Lucian Ionescu.
 
Pe ordinea de zi se află trei puncte. Primul dintre ele se referă la aprobarea intrării societăţii Selia SRL (în care Soti Cable Neptun SRL este unicul asociat) în procedura reorganizării şi a depunerii cererii de deschidere a procedurii insolvenţei. Asociaţii vor mai vota desemnarea ca reprezentant ales al SC Soti Cable Neptun SRL pentru semnarea deciziei asociatului unic al SC Selia SRL a lui Sorin Lucian Ionescu. Ultimul punct de pe ordinea de zi constă în aprobarea şi semnarea actului constitutiv al societăţii, modificat, completat şi actualizat.
 
Reamintim că, la Adunarea Generală a Asociaţilor din 14 august, convocată de administratorul Valeriu Mereuţă, asociaţii au dezbătut mai multe probleme, printre care cea mai importantă a fost numirea în funcţia de administrator a lui Sorin Lucian Ionescu, mandatat pe o perioadă de patru ani, după ce Sorin Strutinsky, cel care a coordonat Soti Cable Neptun mai mulţi ani, s-a retras din funcţia de administrator.
 
Ulterior, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Asociaţilor din data de 24 august s-au aflat aprobarea unei garanţii imobiliare şi încheierea unui contract de ipotecă imobiliară în favoarea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa de către Soti Cable Neptun SRL, în vederea garantării plăţii în mod eşalonat a obligaţiilor fiscale şi a penalităţilor de întârziere, precum şi încheierea unui acord de eşalonare a plăţilor fiscale pentru societatea comercială Selia SRL.

Radio Mamaia şi Neptun TV au aceiaşi acţionari

Soti Cable Neptun SRL îi are ca asociaţi persoane juridice pe Conpress Holding SRL, cu 25% din capitalul social, şi Ring Star SRL, cu 10% din capitalul social. Asociaţi persoane fizice sunt Gabriel Sorin Strutinsky, cu 50% din capitalul social, Valeriu Mereuţă, cu 2,5% din capitalul social, şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu
12,5% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Valeriu Mereuţă, administrator, şi Sorin Lucian Ionescu, director general.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.

Selia SRL, obligaţii la bugetul de stat

Selia SRL funcţionează la adresa din bulevardul Mamaia nr. 296, adică exact în sediul Telegraf - TV Neptun. Unic asociat este Soti Cable Neptun, iar administratorul firmei este Valeriu Mereuţă. Firma se ocupă de „activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune“. Potrivit vrajitorul.eu, firma avea 1.923.868 de lei obligaţii către bugetul de stat, constituite în anii fiscali precedenţi, în care s-au înregistrat obligaţii restante, iar la 31 martie, s-a început procedura de executare silită. Deşi, în 2012, firma a înregistrat un profit de 209.829 de lei, anul 2013 a fost unul dezastruos, înregistrând pierderi de 1.063.862 de lei. În 2012 şi în 2013, a avut câte patru salariaţi, însă în 2013, a avut o cifră de afaceri de doar 79.901 lei, în timp ce, în anul anterior, raporta o cifră-record de 1.275.487 de lei. SC Selia SRL este firma pe care funcţionează Radio Mamaia.

Citeşte şi

Ipotecă imobiliară în favoarea Fiscului: Patrimoniul firmei care deţine Radio Mamaia, pus gaj de Soti Cable Neptun

Schimbare de proporţii: Strutinsky, „eminenţa cenuşie“ a echipei Mazăre-Constantinescu, nu mai este administratorul Soti Cable Neptun

ISJ Constanţa a atribuit un contract de aproape jumătate de milion de lei către Soti Cable Neptun (document)

Nicuşor Constantinescu - cercetat pentru conflict de interese. Totul despre contractele încheiate de CJC cu Soti Cable Neptun (documente)

Judecat sub control judiciar: Strutinsky spune că se va suspenda din funcţia de preşedinte al TV Neptun (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii