Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se inaugurează geamia din Lazu Haci Vural, cetăţean de onoare al comunei Agigea

ro

25 Mar, 2011 02:12 2546 Marime text
Geamie_Cristian_Carjaliu_010.jpgAstăzi, de la ora 11.30, odată cu inaugurarea noii Geamii din Agigea, primarul localităţii, Cristian Cîrjaliu, îi va înmâna preşedintelui Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, Haci Vural, titlul de cetăţean de onoare al comunei pentru implicarea sa în proiectul de ridicare a lăcaşului de cult musulman.

Lăcaşul de cult a fost construit pe parcursul a 24 de luni, cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, al Primăriei şi al primarului comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, precum şi prin contribuţiile enoriaşilor musulmani din comuna Lazu. Realizarea minaretului, cu două balcoane, a fost finanţată cu sprijinul preşedintelui Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, Haci Vural, pentru implicarea sa în proiect acesta urmând să fie distins cu titlul de cetăţean de onoare al comunei Agigea, la iniţiativa primarului comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu. Geamia din comuna Lazu este un lăcaş de cult modern, în care poate primi peste 100 de enoriaşi la slujbele religioase.

Festivitatea de inaugurare va fi deschisă de Muftiul Iusuf Muurat, de primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu şi de Consulul General al Republici Turcia, Fusun Aramaz.

La eveniment vor participa oaspeţi din Turcia, preşedintele UDTTMR, Amet Varol, deputatul UDTTMR Amet Aledin, preşedintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul UDTR Ibram Iusein, oameni de afaceri tătari şi turci, oficialităţi locale, imami şi credincioşi musulmani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii