Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Graff Pink Estate SRL, proces pentru terenul din zona Ceainăria Japoneză, din Mamaia! Dosarul se va rejudeca (MINUTA)

ro

04 Dec, 2023 14:27 807 Marime text
  • Azi, 4 decembrie 2023, Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea dosarului.
Graff Pink Estate SRL Constanța, companie deținută de Keleș Hicabi și Vural Haci, a obținut rejudecarea procesului în care a solicitat ștergerea mențiunilor legate de Dosarul Retrocedărilor din Certificatul de urbanism al unui teren de peste 8.000 de metri pătrați din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză.
 
În primă instanță, oamenii de afaceri pierduseră procesul deschis Primarului Municipiului Constanța, pentru a-l obliga să emită un CU fără mențiunile legate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
Astăzi, 4 decembrie 2023, Curtea de Apel Constanța a admis recursul declarat de avocații Graff Pink Estate SRL și a decis rejudecarea cazului, la Tribunal.
 
Iată minuta hotărârii de astăzi din dosarul cu indicativul 653/118/2023:
 
„Dec.civ.nr. /04.12.2023 Admite recursul formulat. Casează în tot sentința civilă recurată și dispune trimiterea cauzei primei instanțe pentru continuarea judecății. Definitivă“
 
Decizia a fost luată de magistrații completului C2 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fisal a Curții, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
Acum, cazul va fi reînregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, Secția de Contencios administrativ și fiscal.
 
În proces reprezentanții companiei private au cerut înlăturarea mențiunilor „terenul a fost dobândit inițial prin Dispoziția de primar nr. 835 din data de 18.04.2003, care a fost desființată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunțată de ÎCCJ în dosarul penal nr. 6536/2/2008 (nr., Dosarul Retrocedărilor); asupra bunului imobil a fost instituit sechestrul asigurător de către Tribunalul Constanța conform încheierii nr. .../02.04.2021“.
 
Terenul în cauză are o suprafață de 8.644,94 mp, având categoria curți construcții și este situat pe bulevardul Mamaia nr. 345.
 
În proces, s-a cerut emiterea unui nou certificat de urbanism, fără mențiunile vizând Dosarul Retrocedărilor.
 
Iniția, cererea afaceriștilor a fost respinsă de Tribunalul Constanța, dar Curtea de Apel a decis azi rejudecarea.
 
Despre Graff Pink Estate SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 27 august 2023, Graff Pink Estate SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în Constanța, pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60 și se ocupă de lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Firma este deținută de cetățenii turci Keleș Hicabi și Vural Haci, ambii fiind și administratori.
 
Numele lui Keleș Hicabi se regăsește și în HKL Real Property Development SRL, Nova Property Development SRL și Celine Property Development SRL, toate din Constanța, iar cel al lui Vural Haci se regăsește și în Black Sea Estate SRL și Country Estate SRL, ambele din Constanța.
 
În 2022, Graff Pink Estate SRL a declarat 39 de angajați, profit peste 2,39 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 25,32 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor
Graff Pink Estate SRL, proces cu primarul Constanței pentru un teren retrocedat din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii