Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:21 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni aplicate de Poliția Locală Constanța, într-o singură zi. Au fost vizate mai multe zone din municipiu

ro

19 Sep, 2019 15:51 858 Marime text
În cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3.

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială.

Au fost monitorizate și verificate,  în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Piața Grivitei, Piața Balada, amplasamente tip legume-fructe, flori, Piața Ovidiu, Zona Antoniade, Zona Capitol, Zona Teremele Romana, Autogara Sud, Zona ICIL, Cartier Casa de Cultură, Zona Tracadero, Parcul Arheologic, Parcul Tomis, Parc Oleg Danovschi, Zona Peninsulară, Faleza Cazino.

Au fost legitimate 34 persoane și două dintre acestea au fost conduse la sediul poliției locale în vederea identificării și luării măsurilor legale, conform competențelor conferite de lege.

Au fost verificati nouă operatori economici care își desfășurau activitatea comercială pe sectorul  Serviciului Ordine Publică 3.

S- au aplicat 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.030 lei, din care șase amenzi au fost constatate în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, opt amenzi pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul publlic,  depozitarea unor obiecte, ambalaje sau deșeuri  pe domeniul public, două amenzi au fost constatate pentru acte de comert stradal neautorizat, o amendă pentru ocuparea unui loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, în baza Legii Nr.448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, trei amenzi contravenționale au fost constatate pentru nesolicitarea eliberării unui nou document identitate, trei abateri contravenționale de la normele Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și opt amenzi contravenționale pentru opriri efectuate neregulamentar.

Poliția Locală menționează faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Sursă foto: Poliția Locală

Ti-a placut articolul?

Comentarii