Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat sezonul pentru autobuzele etajate

ro

12 Sep, 2016 00:00 2190 Marime text
Veste mai puţin bună pentru turiştii care se află încă pe litoral, dar şi pentru constănţenii care n-au apucat, vara aceasta, să facă măcar un tur de oraş cu autobuzele etajate. Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) a scos de pe traseu, de astăzi, deja celebrele double-deckere. Este vorba despre liniile estivale 40 Mamaia şi 100 Mamaia.
 
„Autobuzele supraetajate au fost un succes şi în această vară, însă, din cauza scăderii numărului de turişti, la această dată, cele două trasee nu mai sunt rentabile“, a declarat directorul adjunct al RATC, Dumitru Coiciu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Bilanţul de până la finalul lunii august indică faptul că, în această vară, liniile estivale au adus regiei un profit de aproximativ 260.000 de lei, sumă în creştere cu 30% faţă de anul trecut, mai estimează conducerea RATC. Deşi retrase la garaj, „autobuzele etajate rămân disponibile pentru trasee turistice la cerere, fie pentru grupuri de turişti, fie pentru elevi“, a adăugat Dumitru Coiciu.
 
RATC dispune de zece astfel de autovehicule, patru dintre ele închiriate, în extrasezon, pentru şase luni, municipalităţii din Bucureşti, unde sunt folosite tot pentru trasee turistice.
 
Autobuzele etajate de la Constanţa au intrat pe traseu prima oară anul acesta în mini-vacanţa de 1 Mai, pentru trei zile. Ulterior, au fost retrase la garaj, doar pentru a fi reintroduse pe traseu de la 1 iulie. „Cred că succesul acestor linii de autobuz se datorează şi tarifului foarte mic al biletului, de numai 1,5 lei pentru o călătorie“, este de părere directorul adjunct al RATC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii