Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol, investitii de 10 milioane USD pentru dezvoltarea retelei proprii de benzinarii

ro

22 May, 2009 03:27 1403 Marime text

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a finalizat în perioada ianuarie - aprilie construcţia a 14 noi benzinării (cinci staţii proprii şi nouă staţii mobile Rompetrol Expres), valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la peste 10 milioane USD.

„Pentru a fi mai aproape de clienţii noştri, dar şi pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora, intenţionăm, în acest an, să continuăm atât extinderea şi consolidarea reţelei de benzinării, cât şi dezvoltarea de noi produse premium. În 2009, intenţionăm să deschidem alte 75 de benzinării în România, dintre care 5 staţii proprii, 40 Rompetrol Expres şi 25 de baze interne, dedicate marilor consumatori de carburanţi", declară Titov Buzescu, director general al Rompetrol Downstream şi vicepreşedintele Retail şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Prin finalizarea acestor investiţii, compania a creat circa 110 noi locuri de muncă. Benzinăriile sunt situate în Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Goleşti şi Tecuci, iar staţiile Rompetrol Expres în Iaşi (localitatea Bivolari), Olt (Şerbăneşti şi Redea), Brăila (Victoria şi Gropeni), Argeş (Lunca Corbului), Gorj (Ţicleni), Teleorman (Buzescu) şi Dolj (Motăţei).

Compania a introdus recent în reţeaua proprie de benzinării şi în staţiile-partener noua gamă de carburanţi premium Alto, dedicată susţinerii performanţei autovehiculelor. Benzina Alto101 asigură o îmbunătăţire a performanţelor automobilului, a randamentului şi fiabilităţii motorului, în timp ce motorina Alto55 oferă, prin cifra cetanică ridicată, o putere crescută a motorului şi o reducere semnificativă a consumului.

De asemenea, Rompetrol Downstream a lansat în luna martie QProTek-t, primul program din Romania de garantare a funcţionării optime a sistemului de alimentare al autovehiculelor care folosesc carburanţii Efix şi Alto. Înscrierea clienţilor în programul QProTek-t este gratuită şi se poate realiza pe site-ul www.qprotekt.ro sau în orice staţie Rompetrol.

Rompetrol Downstream operează pe plan intern în peste 450 de benzinării şi 7 depozite de carburanţi, fiind prima reţea care comercializează, încă din anul 2003, exclusiv carburanţi la standarde Euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii