Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:04 22 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul privind funcţionarea popotelor şi norma de hrană pentru animalele de serviciu din cadrul MAI, publicat în Monitorul Oficial

ro

08 Jan, 2020 00:00 578 Marime text

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 2/6.01.2020, a fost publicat ordinul privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 136/2017 pentru aprobarea Regulilor de aplicare a normelor de hrană, a Regulilor privind organizarea şi funcţionarea popotelor, a structurii normelor de hrană pentru animalele de serviciu, precum şi a structurii normelor de dotare cu bunuri necesare aprovizionării, depozitării şi păstrării produselor alimentare, preparării, transportului şi servicii hranei în unităţile MAI, pe timp de pace.
 
Astfel, conform modificărilor, Regulamentul modificat vine în sprijinul animalelor de serviciu.
Amintim că în Monitorul Oficial al României, Partea I, la numărul 924 din data de 15 noiembrie 2019, a fost publicată Legea privind întreţinerea animalelor de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România. Astfel, se precizează încă din primul articol că animalele de serviciu sau destinate serviciului care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România au dreptul la hrană şi îngrijire.
 
După scoaterea din funcţiune, acestora li se va asigura dreptul la îngrijire pe viaţă, prin asigurarea accesului la servicii medicale regulate, respectiv hrănire, adăpostire şi posibilitatea de mişcare. De asemenea, le vor fi puse la dispoziţie spaţii de cazare la unitatea deţinătoare pe toată perioada vieţii. Animalelor li se vor mai asigura adăposturi până la cedarea lor cu titlu gratuit către instructori şi conducătorii lor sau către alte persoane interesate. Instituţiile vor avea obligaţia să verifice fiecare adopţie în parte, în funcţie de interesul şi de nevoile fiecărui animal. Legea a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
 
Citeşte şi:
 
Au fost stabilite drepturile animalelor de serviciu după „ieşirea la pensie“. Iată ce se întâmplă cu ele de la 1 ianuarie 2020!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii