Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat, ”Echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar”

ro

24 Aug, 2019 17:32 1724 Marime text
































Șeful Departamentului pentru Stiuații de Urgență, Raed Arafat, a postat astăzi, 24 august, pe pagina oficială de Facebook, situația în care se află echipajele SMURD din România, în special cele de pe litoral, punând accentual pe modul în care salvatorii sunt tratați de către cetățeni.
 

”Echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acordă primul ajutor inclusiv înecaților aduși la mal de salvamar. 

Nimeni nu poate pretinde că cineva care nu este pregătit să salveze un înecat să facă acest lucru numai ca să satisfacă dorințele spectatorilor, ale mass-mediei și ale domnului director de la CSM Bacău. 

Într-un alt caz asemănător la București, un paramedic SMURD a intrat în apa rece ca să salveze o persoană înainte ca scafandrii să ajungă, însă paramedicul știa să înoate și decizia a fost a lui să facă acest gest eroic punându-și viața în pericol din cauza temperaturii scăzute a apei atunci.
 
Obisnuința din ultima perioadă de a da în salvatori cu orice ocazie și fără motive întemeiate, va avea costurile ei în viitor. Noi transformăm încetul cu încetul meseria în care intră oamenii pentru a salva vieți și pentru a deveni salvatori, într-o meserie riscantă și neplăcută din punct de vedere social prin atacurile ieftine și nejustificate care le adresăm salvatorilor fără motive întemeiate, iar jurnaliștii care fug după știri de senzație ca să le răspândească fără măcar să înțeleagă de desupturile poveștii sunt printre primii vinovați în transformarea despre care vorbeam mai sus!”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii