Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primii bani de la Uniunea Europeană, viraţi către ANSVSA pentru combaterea pestei porcine

ro

13 Dec, 2018 00:00 1726 Marime text
Comisia Europeană a virat României, în data 11 decembrie, o primă tranşă, de 10.000.000 de euro, din grant-ul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii la acţiunile angajate de ţara noastră pentru combaterea pestei porcine africane.

Această plată a fost efectuată în condiţiile în care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO” de acordare a subvenţiei permite plata unui avans de până la 50% şi a plăţilor ulterioare.
În acest stadiu, o primă tranşă de 10 milioane de euro a fost deja plătită şi, ţinând cont de formalităţile interbancare, această sumă ar trebui să se afle în contul autorităţilor române în data de 13.12.2018.
Intenţia Comisiei Europene este de a plăti o altă sumă în avans, înainte de sfârşitul anului, dacă situaţia bugetară o permite.

Efectuarea acestei prime plăţi într-un timp foarte scurt de la acordarea Deciziei Grant este o confirmare a faptului că Guvernul României a acţionat şi acţionează pentru combaterea pestei porcine africane în conformitate cu cele solicitate de către Comisia Europeană.
Convorbiri în acest sens se poartă la Bruxelles de către preşedintele ANSVSA, dr. Geonimo Brănescu, prezent la întâlnirea cu şefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană.

Cu acest prilej, preşedintele instituţiei a avut întâlniri bilaterale, atât cu reprezentanţi ai Comisiei Europene - DG-SANTE, cât şi cu oficiali ai Republicii Austria. În acest cadru, au fost abordate tematici specifice, în contextul preluării de către ţara noastră, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, tematici care au inclus şi problematica evoluţiei pestei porcine africane în România şi la nivel european.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii