Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preferaţii Primăriei lui Mazăre Arsene şi Toma de la Kalinia, muşterii la retrocedări (document)

ro

05 Apr, 2011 02:14 13230 Marime text
cap_2.jpgGăsim semnătura lui Felix Arsene şi parafa Kaliniei în cazuri precum teleschiul nautic, orăşelul lacustru, reactualizarea PUZ-ului Satului de Vacanţă, reamenajarea Cazinoului din Mamaia sau parcările supraetajate

Firma Kalinia Proiect este cunoscută mai ales datorită nenumăratelor proiecte pe care le-a întocmit pentru municipalitate.

Dacă spunem şi că unul dintre asociaţi, Ionuţ Toma, a fost arhitectul-şef al oraşului, probabil că vom înţelege şi mai bine problema. Înfiinţată în 2002 de Felix Alexandru Arsene şi de Olivia Ruxandra Cămară (devenită, prin căsătorie, Arsene), se spune că firma l-a avut alături pe Ionuţ Toma încă de la începuturi. Ba chiar, după ce a renunţat la postul de la primăria lui Radu Mazăre, acesta a fost cooptat cu 50% din părţile sociale ale Kalinia, în locul Oliviei Arsene (în septembrie 2008).

Felix_Arsene_sediu_tv_neptun.jpgNu puţine sunt proiectele pe care Kalinia, cu sediul pe strada Sabinelor nr. 23, dar cu punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 296, în clădirea TV Neptun, le-a întocmit pentru municipalitate. Găsim semnătura lui Felix Arsene şi parafa Kaliniei în cazuri precum teleschiul nautic, orăşelul lacustru, reactualizarea PUZ-ului Satului de Vacanţă, reamenajarea Cazinoului din Mamaia sau parcările supraetajate. Dar lista nu se termină aici: construcţiile italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro., blocul consilierului primarului Radu Mazăre, Valentin Preda, două blocuri cu 20 de etaje, beneficiar Sunrise Tours (în parcarea din spatele sediului TV Neptun), Grand Residence, un proiect de şapte blocuri al cărui beneficiar era Grand SRL-ul Paraschivei Barbu, cinci blocuri cu 15 etaje, beneficiar Tundria Patru Invest sau o clădire cu 12 etaje pe care SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA intenţiona să o ridice pe bulevardul Mamaia colţ cu strada Unirii. Cam aşa arată o mică parte a portofoliului firmei lui Felix Arsene.

Tinerii de pe Baba Novac

Să nu uităm şi că o parte dintre proiecte, în special cele rezidenţiale, nu au mai prins viaţă. Însă proiectele sunt dovada că au existat şi că, cel puţin pentru planuri, s-au dat bani. Una peste alta, nu ne-ar fi foarte greu să-i asociem pe băieţii de la Kalinia Proiect cu primarul Radu Mazăre. Putem spune măcar că se cunosc. Toma şi Arsene nu au doar pasiunea pentru arhitectură în comun, ci şi faptul că au cumpărat teren, în 2005, de la unul dintre inculpaţii în dosarul retrocedărilor. Dosar în care îl regăsim şi pe Radu Ştefan Mazăre, primar, fost şef al lui Ionuţ şi partener de afaceri (pe ruta primărie-firmă de arhitectură) cu Felix. Primul a fost arhitectul-şef. În baza contractului de vânzare cumpărare 3591 din 30 aprilie 2005, soţii Ionuţ şi Elena Toma au devenit proprietarii lotului 10, de 500,02 mp, în zona Compozitorilor, strada Baba Novac. Nu au ţinut prea mult pământul. În septembrie 2006, l-au vândut familiei Laurenţiu şi Ghiulferin Carabuz. Nici Felix şi Olivia nu s-au lăsat mai prejos. Pe 31 mai 2005, cei doi au cumpărat, prin contractul 3581, lotul 21, de 124 mp, teren intravilan arabil. În octombrie 2007, l-au vândut familiei Octavian şi Mihaela Caraivan şi lui Cristian Gabriel Ciobanu pentru 130.000 de euro. De ce sunt atât de interesante terenurile pe care le-au deţinut asociaţii Kalinia?! Cele două loturi fac parte dintr-un teren retrocedat de administraţia Mazăre Laurei Mariana Leşe. În total, femeia a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătraţi, în valoare de 8.830.966 de dolari. Arsene şi Toma au cumpărat terenurile de la Alexandru-Octavian Şerban, medic bucureştean şi inculpat în dosarul retrocedărilor. Şerban a cumpărat de la fericita beneficiară nu mai puţin de 24 de terenuri, adică aproximativ 146.342 de metri pătraţi. Contactat telefonic, fostul arhitect-şef al oraşului, Ionuţ Toma, s-a crispat când a auzit că este întrebat în legătură cu terenul de pe Baba Novac, s-a scuzat şi a promis că va reveni cu un telefon. Evident, nu a făcut-o. Probabil la fel de ocupat, partenerul său de afaceri, Felix Arsene, nu a răspuns la telefon.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 05 Apr, 2011 10:25 vedeti retrocedari cu acte false ptr dan cornel george despina si gica slabu-retea formata din judecatori avocati etc in bucuresti constanta brasov-acum vor sa ia parcarea din spate magazin tomis -imobile str gen manu 18 si grivitei 9 -acte false ca si la cinema progresul si vila prim secretar pcr mamaia-mai dam si la dna