Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au stat de vorbă cu adolescenții și cu personalul didactic al mai multor școli din municipiul și județul Constanța

ro

13 Jan, 2023 15:58 1063 Marime text

Activități preventive, desfășurate de polițiști

În această săptămână, poliţiştii constănțeni au stat de vorbă cu adolescenții și cu personalul didactic al mai multor școli din municipiul și județul Constanța, oferind recomandări în scopul prevenirii victimizării minorilor.

Polițiștii au discutat cu elevii despre pericolele la care se expun făcând parte dintr-un anturaj nepotrivit și despre importanța alegerii cu atenție a prietenilor. Dacă unii dintre ei credeau că atunci când ești minor poți face orice fără să fii pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit și că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani, că între 14 și 16 ani minorul răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ și că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal, potrivit legii., transmite IPJ Constanța. 


De asemenea, polițiștii le-au vorbit copiilor și adolescenților despre riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, traficul de persoane, precum și despre importanța adoptării unor măsuri minime pentru a fi în siguranță în mediul online.

Consecințele răspunderii penale, riscul de a deveni victime ale infracțiunilor, precum și înțelegerea necesității respectării regulilor existente pentru protecția lor, toate acestea, luate separat sau împreună, au făcut ca adolescenții să devină receptivi la recomandările polițiștilor, fiind conștienți că depinde în mare măsură de ei să evite situațiile nedorite.

La activități au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane., mai punctează sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii