Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:03 16 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română Persoane, maşini şi documente, predate partenerilor din statele Schengen

ro

06 Oct, 2019 10:56 503 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 73 de autovehicule și 32 documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada 27 septembrie – 4 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 372 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 27 de mandate europene de arestare, au depistat 54 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 103 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 22 de documente și au fost găsite 64 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 339 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 30 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 26 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 15 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 9 autovehicule și 10 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii