Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane, mașini și documente, găsite de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

ro

11 Nov, 2019 11:06 644 Marime text

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 617 persoane, 69 de autovehicule și 23 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 1 – 8 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 350 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 28 de mandate europene de arestare, au depistat 57 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 89 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 17 documente și au fost găsite 62 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 267 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 13 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 6 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 7 autovehicule și 6 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii