Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:56 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

ro

11 Nov, 2018 15:20 428 Marime text

În perioada 2 – 9 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 401 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 32 demandate europene de arestare, au depistat 73 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 90 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente șiau fost găsite 58 de autovehiculecăutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 299 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 39 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 21 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 17 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 16 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 19 documente semnalate de România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii