Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiatul Cultului Musulman din România își exprimă dezamăgirea și nemulțumirea vizavi de blocarea aderării României la spațiul Schengen

ro

08 Dec, 2022 16:46 1396 Marime text



Muftiatul Cultului Musulman din România își exprimă dezamăgirea și nemulțumirea vizavi de blocarea aderării României la spațiul Schengen, în condițiile în care, așa cum au constatat numeroase state-membre, țara noastră a făcut eforturi susținute pentru a îndeplini condițiile impuse.

Blocarea accesului în spațiul Schengen are o serie de repercusiuni pentru România. Printre acestea, amintim doar limitarea creșterii economice a țării într-un context și așa sensibil generat de războiul din Ucraina. Este regretabil faptul că, deși autoritățile române au răspuns prompt și asumat la toate solicitările, observațiile și condițiile impuse pentru ca România să poată beneficia de statutul de stat-Schengen, deși țara noastră este dată drept exemplu la nivel internațional în ceea ce privește legislatia privind libertatea religioasă ( modelul exemplar al dialogului inter- religios) precum și legislația în domeniul minorităților naționale ( modelul exemplar al dialogului inter etnic ).

 
Ne exprimăm speranța că autoritățile în drept vor evalua corect importanța apartenenței României la zona Schengen care reprezintă o zonă de libertate de mișcare, atât din punctul de vedere al beneficiilor pentru poporul român, cât și al avantajelor pentru țările deja membre, și vor găsi înțelegerea și înțelepciunea de a consolida acest spațiu prin acceptarea cu celeritate a României.
 
Instituția noastră are relații foarte bune cu toate organizațiile religioase islamice din Europa, inclusiv cu mediul academic din Austria și solicită pe această cale o solidaritate mai mare în cadrul Uniunii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii