Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nenorocirea din Portul Midia. ARCA „Nu am reușit să primim acces în ferma unde au fost transferați berbecuții“

ro

04 Dec, 2019 09:24 2036 Marime text

Pe pagina de Facebook a Letea Wild Horses a apărut o postare referitoare la nenorocirea ce s-a petrecut în portul Midia, unde se  menționează că   organizatia ARCA a făcut demersuri și continuă negocierile legate de animale. 

Iată conținutul integral al postării:
 
 „Vă multumim tuturor pentru sprijin, incurajari si, mai ales, pentru faptul ca va pasa!

Am primit nenumărate mesaje prin care suntem intrebați care este soarta berbecutilor salvati de pe nava Queen Hind, oferte de adoptie sau pur si simplu clarificari legate de situatia lor juridica.

Ceea ce va putem spune cu siguranta, este faptul ca organizatia ARCA a facut demersuri si continua negocierile legate de aceste animale, inca din prima zi a actiunii de salvare. In timp ce eram pe nava si participam la operatiunile de salvare, berbecutii supravietuitori au fost transferati de catre cei de la DSV Constanța la o ferma din apropiere, unde nu am avut acces.

Ne-am fi dorit sa fim lasati sa le oferim ingrijiri medicale imediate, dar am fost asigurati ca sunt in custodia DSV Constanta si sunt monitorizati, ca au toti fise medicale si ca situatia este sub control. Nici pana astazi nu am reusit sa primim acces in ferma respectiva. Practic, nu i-am mai vazut din clipa in care ii caram pe brate afara din infern.

Din prima seara de cand a fost numit in functie, suntem in legatura cu domnul Robert Chioveanu, noul presedinte al ANSVSA, care ne-a informat ca maine, putem sa ne deplasam impreuna cu dansul la ferma si ii putem vedea.

Asadar, la prima ora, o echipa ARCA se va deplasa la fata locului si va vom putea da mai multe detalii. Nu consideram actiunea incheiata, pana nu vom intra in posesia lor si pana nu ii vom vedea mutati in sanctuare sau locuri in care, cu siguranta, isi vor trai restul zilelor feriti de ororile pe care le-au trait.
Asa cum am promis de la inceput, am facut toate demersurile oficiale pentru a ne asigura ca berbecutii salvati vor avea o viata lunga si buna. Acum, asteptam doar decizia autoritatilor.

Le multumim sanctuarelor care ne-au contactat pentru a ne oferi sprijin, celorlalte ONG-uri implicate dar si voua, cei care, prin puterea internetului, ne ajutati sa transmitem mesajul mai departe.

Seara buna si sa speram ca maine va putem da vesti mai optimiste! “  




Sursa foto-captură: Facebook/ Letea Wild Horses
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii