Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:41 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Petrolistului

ro

08 Sep, 2019 09:43 847 Marime text
Premierul României, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj public cu prilejul Zilei Petrolistului, mesaj prin care a felicitat toti angajaţii din industria petrolieră, vorbin de o profesie care necesită multă responsabilitate şi dedicare. Mai mult, premierul României a lucrat 12 ani ca inginer petrolist.

"Dragi ingineri,

Încep prin a vă felicita pe fiecare dintre dumneavoastră, cei care lucrați în industria petrolieră și care, zi de zi, vă urmați profesia cu responsabilitate și dăruire.

Domeniul în care activați este și domeniul în care m-am format profesional, de care mă simt în continuare apropiată. Știu cât de multă energie dedică breasla noastră pentru profesie, pentru rezultatul final. Știu, din proprie experiență, că munca pe care o faceți nu este una ușoară, dar este frumoasă, este o meserie în care explorați în permanență.

Noi, românii, avem un motiv de mândrie și în acest domeniu: prima rafinărie de petrol de tip industrial din lume a apărut chiar lângă Ploiești. De acest oraș mă vor lega mereu amintiri frumoase: este orașul în care am urmat liceul, în care am descoperit în jurul meu oameni dedicați profesiei, pe care o consideram pe cât de dificilă, pe atât de interesantă. De aceea, am și decis să mă orientez spre o facultate de profil. Ulterior, în cei 12 ani în care am activat ca inginer petrolist, am simțit că învăț ceva nou în fiecare zi.

Astăzi, vă spun cu toată credința că această industrie are un viitor important în regiune și are o însemnătate deosebită, atât pentru țară, cât și pentru români și familiile lor. Vă îndemn să rămâneți uniți și activi.

Eu și Guvernul României vă suntem parteneri. Vreau să creștem competitivitatea sectorului și lupt pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă parte de condiții mai bune de muncă.

Pe această cale, vă asigur că toate eforturile vă sunt apreciate, așa cum se cuvine. Cu oameni ca dumneavoastră, sunt convinsă că vom reuși să dezvoltăm și să valorificăm resursele țării noastre.

Vă mulțumesc pentru devotamentul și implicarea de care dați dovadă zilnic.

Vă urez sănătate și cât mai multe împliniri pe toate planurile.

La mulți ani!", a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii