Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lulache „Meritam un salariu cat toti directorii de banci din Romania la un loc"

ro

03 Feb, 2010 04:39 5677 Marime text
lula_1.jpgDaniela Lulache, fostul şef al Fondului Proprietatea şi parteneră de afaceri cu Cristian Zgabercea a declarat la The Money Channel, că salariul său reprezintă 50% din câştigurile medii ale pieţei financiare în condiţiile în care profitul înregistrat de FP în 2009, de 730 de milioane de lei, a depăşit rezultatele întregului sistemului bancar românesc, care, potrivit datelor BNR, a înregistrat un profit de 680 de milioane lei.

„Este publicat rezultatul financiar pe 2009, am avut profit de 730 de milioane lei. Nu o să compar cu performanţa anterioară, pentru că nu este relevant. Profitul sistemului bancar românesc a fost de 680 de milioane lei. Comparaţi indemnizaţia mea cu a tuturor directorilor din sistemul bancar românesc?", a afirmat Lulache la The Money Channel. Fostul preşedinte al FP a explicat că salariul său, de 13.000 de euro a fost stabilit la 50% din media pieţei financiare de consiliul de supraveghere al Fondului, în urma angajării unor consultanţi internaţionali. „Pentru a putea stabili indemnizaţiile noastre au fost angajaţi consultanţi internaţionali, iar salariul meu a fost fixat la 50% din media pieţei financiare. Un salariu de director general este între 25 - 30.000 de euro, al meu a fost de 13.000 de euro. Se adaugă bonusuri şi aici mergem către domeniul performanţei, în funcţie de gradul de realizare", a afirmat Lulache pentru The Money Channel.

Fostul preşedinte al AVAS Răzvan Orăşanu a explicat că veniturile Danielei Lulache provin, în mare parte, din salarii compensatorii şi bonusuri. El a adăugat că, la 10 februarie, adunarea generală a acţionarilor FP va lua „decizii greu de luat" cu privire la rezultatele pe anul trecut, încasările foştilor directori, contractul cu Franklin Templeton. „Cât aţi vrea să daţi unei persoane care gestionează patru miliarde din averea statului transferată către o entitate care e socotita privată, deşi e gestionată de stat?", a spus Orăşanu.

Salariul actualului preşedinte al Fondului Proprietatea Ionuţ Popescu se situează între şase şi opt mii de euro pe lună, potrivit propriilor declaraţii făcute, săptămâna trecută, la The Money Channel. „Pachetul salarial al predecesoarei mele era format dintr-un salariu, din bonusuri, din salarii compensatorii. Salariul reprezenta undeva la o treime, 40%. Restul veniturilor pe care le-aţi văzut dumneavoastră erau bonusuri şi salarii compensatorii", a spus Popescu. Daniela Lulache a fost demisă de la conducerea Fondului la sfârşitul lunii decembrie. Aceasta este o apropiată, cel puţin din punct de vedere al afacerilor, a lui Cristian Zgabercea, mare şmecher la Consiliul Judeţean. Zgabercea apare asociat în patru societăţi: Vlasercris Company SRL, Iz Studio SRL, Anna Comrom SRL şi Marinetechnology SRL. În SC Vlasercris Company SRL este asociat cu Cristian şi Daniela Lulache. Însă, cel care se ocupă de organizarea Festivalului de la Mamaia mai împarte cu Cristian Lulache şi părţile sociale ale SC Anna Comrom SRL. Daniela Lulache mai este implicată în SC TAS - Turism Agrement Servicii, Travel Solutions, IZ Prod Com şi LCS Curier (în ultimele două, împreună cu soţul său).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mmimmik 16 May, 2013 00:53 cum adica "pacat de look"?? ce "look"?
  • Mihai din Manhattan 16 May, 2013 00:42 stie toata Romania, Africa si Orientul Mijlociu!
  • Aurel 12 Feb, 2010 22:13 prostu daca nu-i fudul...Pacat de look, de bani dati pe cosmeticale si ochelari la moda; In fond, duduca nu e decit o parvenita lamentabila, imi pare rau; Demagogica de i-ar fi lasat invidiosi pe toti propagandistii utc.Hamesita de bani si cu o spoiala de cultura pe care o etaleaza cu lejeritatea pe care ti-o dau banii nemunciti. Rusine pentru statul roman ca poate tolera asa ceva. Scriu doar in speranta ca ea ar citi asa ceva si ar vedea cit dispret, scirba si indignare poate provoca; Cita vreme exista faptura asa, poprul roman e total pierdut;Scolile pe care le-a facut au nascut un monstru.