Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini rare din România. Turmă de zimbri și câțiva viței. Zona este unică în Europa (galerie foto+video)

ro

12 Apr, 2018 03:35 3409 Marime text
O turmă de zimbri în liberate a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Natural Vînători Neamț de un specialist în științele vieții, potrivit Rosilva.ro.

În imaginile foto și video se pot observa, în această turmă, 14 exemplare de zimbru, între care și câțiva viței născuți în libertate anul trecut.

Aici este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, întinzându-se pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
 
Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră, iar în urmă cu șase ani au eliberat primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Sursa foto: capturi youtube
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii