Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:26 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografii din România. Zimbri, pui și adulți, la un punct special de hrănire din pădure (galerie foto+video)

ro

13 Mar, 2018 02:39 1855 Marime text
Imagini cu zimbri din Parcul Natural Vanatori Neamt​ în timp ce se hrănesc la un punct special amenajat de rangerii parcului, postate pe pagina de internet a Regiei Naționale a Pădurilor Rosilva.

Specialiștii Romsilva asigură zimbrilor hrană suplimentară, fân și furaje, în special iarna, când hrana este deficitară.

Parcul Natural Vanatori Neamț este unul din cele 22 de parcuri naturale și naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Natural Vânători - Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la peste două secole de la dispariție, iar în urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva de la Parcul Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 35, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul de eliberare a zimbrilor în natură este unul de succes.

În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.
 
Sursa foto (capturi video)+video: Youtube Rosilva
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii