Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România. Zimbrul pus pe șotii. Cum rupe, în joacă, un brăduț. Efectiv îl smulge din rădăcini. Imagini extraordinare (foto+video)

ro

06 Apr, 2018 04:45 2516 Marime text
Un zimbru jucăuș, care smulge din rădăcini un brad, a fost filmat într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamț, potrivit paginii oficiale de internet a Romsilva.

Masculul, aflat în libertate, a fost filmat de Razvan-Florian Deju​, specialistul în științele vieții al parcului.
Este posibil ca prin gestul său să transmită și un mesaj de avertizare, după ce a simțit prezența omului în apropiere, considerând-ul un pericol pentru el.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.
 
Parcul Natural Vânători - Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră, iar în urmă cu șase ani au fost eliberate primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț, în acest moment numărul numărul zimbrilor aflați în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, dovada că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Sursa foto și video: Rosilva
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii