Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce lucruri îi motivează cel mai mult pe angajați și îi fac să rămână pe termen lung într-o companie!

ro

08 Mar, 2024 10:50 427 Marime text


Te întrebi care este rețeta secretă pentru a-ți determina angajații să rămână în companie pe termen lung și să aducă rezultate remarcabile? Ei bine, de fapt, nu există nicio „rețetă secretă”, ci doar câteva lucruri pe care orice manager le poate face, pentru a-i face să se simtă apreciați. Dacă ești curios să afli mai multe despre asta, în continuare ai șansa să descoperi doar câteva dintre numeroasele practici pe care le poți pune și tu în aplicare, dacă vrei ca angajații tăi să devină unii loiali, pe care te poți baza oricând!

Iată de ce au nevoie angajații ca să rămână mult timp la un loc de muncă

 
  • Un mediu de lucru plăcut
 
 
Orice angajat are nevoie de un mediu de lucru propice, pentru a performa la cel mai înalt nivel, așa că va trebui să te asiguri că aceștia au parte de unul. Spre exemplu, o zonă de relaxare ar fi extrem de utilă, un spațiu de gaming, snackuri, un birou luminos și răsfirat, plante și un decor plăcut. Astfel, vor avea întotdeauna o stare pozitivă și își vor găsi inspirația și motivația de a-și duce la capăt task-urile zilnice cu succes, iar compania va prospera.
 
  • Flexibilitate
 
Al doilea aspect, care motivează toți angajații, și pe care majoritatea șefilor îl neglijează este flexibilitatea. Oamenii vor să aibă parte de o balanță între muncă și viața personală, așadar, atunci când au o problemă personală și nu pot ajunge la birou, trebuie să meargă undeva și solicită o zi scurtă sau au nevoie să lucreze remote o perioadă, oferă-le această posibilitate, pentru că, în caz contrar, frustrarea va interveni în timp, ceea ce va duce la lipsa productivității în cadrul jobului.
 
 
  • Beneficii
 
În continuare, nu uita că oricui îi plac micile stimulente pentru a-și menține interesul, motivația și productivitatea la cote maxime, așadar, oferă-le beneficii. În felul acesta, vor simți că munca lor este apreciată și că merită să-și dea tot interesul pentru a aduce plusvaloare companiei. Spre exemplu, poți încerca tipurile de carduri de la Pluxee, care includ diferite beneficii pentru angajați, ca să se poată bucura de lucrurile importante pentru ei. 
 
 
  • Transparență
 
Nu în ultimul rând, încearcă întotdeauna să fii cât se poate de transparent cu ei, atât în comunicare, cât și în acțiuni, iar astfel le vei câștiga încrederea și îi vei face să realizeze că au un lider adevărat lângă ei. Chiar și în momentele mai dificile, nu te speria să fii sincer sau vulnerabil cu ei, pentru că au nevoie de siguranță și predictibilitate, iar în ceea ce privește deciziile, îi poți include ori de câte ori este cazul.
 
Prin urmare, să ai o echipă puternică și bine închegată poate fi mult mai ușor decât ți-ai fi imaginat, dacă pui preț pe lucrurile care contează cu adevărat pentru angajații tăi. Ia lucrurile pas cu pas și încearcă să fii întotdeauna receptiv la nevoile lor, pentru că nu ai cum să dai greș în felul acesta!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii