Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme cu greutate! Lupte pentru întreţinerea iluminatului din sudul litoralului

ro

25 Sep, 2010 00:00 4477 Marime text
licitatie_masina_luxten.jpgPe rolul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost înregistrate trei contestaţii formulate împotriva atribuirii contractului având ca obiect „Repararea şi întreţinerea sistemului de iluminat public de pe raza municipiului Mangalia şi a staţiunilor aferente acestuia“. Licitaţia a fost organizată prin procedura de cerere de oferte de către Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia. De remarcat faptul că firmele care au contestat procedura de atribuire sunt cunoscute în Constanţa graţie contractelor câştigate de-a lungul anilor.

Prima unitate care a formulat contestaţie împotriva licitaţiei organizată de serviciului Primăriei Mangalia este SC Global Concept SRL, condusă de Neag Radu Florin cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov. Carla Postolache, administratorul firmei mai sus precizate, a solicitat CNSC, printre altele, ca serviciului Primăriei Mangalia care a organizat procedura să modifice documentaţia de atribuire a contractului. La scurt timp, în atenţia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a mai fost depusă o sesizare de către SC SZD Electro SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, împotriva documentaţiei de atribuire elaborată de către Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia. Mezei Ferencz, director general al firmei a cerut anularea procedurii de atribuire a contractului, obligarea autorităţii contractante la refacerea documentaţiei de atribuire şi la plata cheltuielilor efectuate în cursul soluţionării contestaţiei. De altfel, SC SZD Electro SRL nu este străină de primăriile constănţene, ţinând cont de faptul că pe data de 14 septembrie a câştigat contractul privind „Serviciul de mentenanţă a iluminatului public ornamental şi festiv în oraşul Cernavodă“. După cum precizam şi în ediţiile trecute, firma clujeană a mai prestat servicii de elaborare a proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a sistemului de iluminat din comuna Grădina, unde primar o găsim pe Gabriela Iacobici, lucrare pentru care a câştigat în 2009 peste cinci miliarde de lei vechi.

18 milioane de dolari pentru Luxten Lighting Company şi Services

Conform datelor furnizate de către www.vrajitorul.eu, SZD Electro este deţinută de două persoanele juridice SZA CO KFT, din Ungaria şi Electro Daniella Impex SRL, administratorul fiind Ferencz Mezei. Ultimele două contestaţii au fost depuse la CNSC de SC Luxten Lighting Company SRL şi de SC Flash Lighting Services SA. În luna aprilie a anului 2001, Luxten Lighting Company şi Flash Lighting Services au câştigat licitaţia de reabilitare a sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa, valoarea programului fiind de 18 milioane de dolari. Revenind la licitaţia organizată de Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Primăriei Mangalia, SC Luxten Lighting Company SRL, reprezentată de Monica Bucur - preşedinte directorat, a formulat contestaţie împotriva răspunsului la solicitarea de clarificări publicat în SEAP sub nr. 7392/11.08.2010 de către autoritatea contractantă. La rândul său, SC Flash Lighting Services SA s-a adresat CNSC împotriva documentaţiei de atribuire şi a răspunsului la clarificări din data de 16 august elaborate de autoritatea contractantă. Firma a solicitat, în principal, obligarea autorităţii contractante la modificarea documentaţiei de atribuire şi în subsidiar, anularea întregii proceduri de atribuire a contractului.

Global Concept, singura cu noroc

Toate cele patru contestaţii au fost conexate, pentru ca CNSC să pronunţe o soluţie unitară, deoarece acestea au fost formulate în cadrul aceleaşi proceduri de atribuire. În urma analizării documentelor, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să admită contestaţia formulată de către SC Global Concept SRL în contradictoriu cu Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Primăriei Mangalia. Mai exact, CNSC a dispus anularea procedurii de achiziţie organizată în vederea atribuirii contractului „Repararea şi întreţinerea sistemului de iluminat public de pe raza municipiului Mangalia şi a staţiunilor aferente acestuia“. Pe cale de consecinţă, consiliul a respins, ca rămase fără obiect, contestaţiile formulate de SC SZD Electro SRL, Luxten Lighting Company şi de Flash Lighting Services. În 2009, SC Global Concept SRL a raportat o cifră de afaceri de 719.679 lei şi un profit brut al exerciţiului de 24.497 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii