Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermă de găini la Mihail Kogălniceanu. Cine sunt investitorii

ro

11 Jan, 2021 00:00 2612 Marime text
  • O societate va ridica o ferma de 9.900 de găini ouătoare la Mihail Kogălniceanu
  • Documentația a fost depusă de Agroseven SRL la APM Constanța


Agroseven SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal necesar pentru înființarea unei ferme – hale de găini ouătoare, la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Terenul studiat pentru elaborarea PUZ are 30.000 mp, fiind vorba de amplasarea pe parcela A489/3, tarla 104, lot 1/1, extravilan, comuna Mihail Kogălniceanu. Memorandumul a fost întocmit în septembrie 2020. Obiectivul este finanțat prin fonduri europene și private.

Amplasamentul obiectivului este la intrarea în localitatea Mihail Kogălniceanu, parcela A489/3, lot 1/1, tarlaua 104, teren situat în zona de extindere a intravilanului, conform PUG. Terenul este identificat după planul de situație și planul de încadrare în zonă.

Sunt admise următoarele utilizări:
- activităţi agricole şi industriale cu profil nepoluant, desfăşurate in construcţii, şi care necesită suprafaţă de teren adiacentă;
- ferme de diferite dimensiuni, de creştere a animalelor şi păsărilor, albinărit, etc.;
- sere, silozuri, depozitare primară a produselor agricole;
- funcţiuni complementare agriculturii: birouri administrative, unităţi care ţin de industria alimentară: mori, fabrici de prelucrare a produselor agricole, furajelor, etc.;
- unităţi de industrie uşoară;
- unităţi de cercetare in agricultură, control al calităţii.

Tema de proiectare prevede pentru zona studiată cerințe de spații pentru următoarele obiective principale: fermă de găini ouătoare, anexe gospodărești, platforme și acces carosabile, asigurarea utilităților. Ferma va adăposti 9.900 de capete de găini ouătoare.

Asociaţi persoane fizice ale societății beneficiare sunt Etem Ersin Seven, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99% / 99%, şi Azis Nejmedin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1% / 1%. Administrator este Etem Ghiuler, născut în Cobadin.


Citește și

Cine vrea să înfiinţeze o fermă de găini în Mihail Kogălniceanu

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii