Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial 'E. Carafoli' Mureş, grav rănit în urma unui accident în timpul cursului de obținere a licenței

ro

24 May, 2022 16:01 1796 Marime text
Parașutiști. Foto: Facebook/Aeroclubul RomânieiUn tânăr de 19 ani, elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial 'E. Carafoli' Mureş, a fost grav rănit astăzi după ce nu i s-a deschis parașuta în timpul cursului de obținere a licenței. 

Incidentul a fost confirmat de reprezentanții Aeroclubului României care au transmnis un comunicat de presă. 

"Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial 'E. Carafoli' Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului", se arată în comunicatul transmis de Aeroclubul României.


cadrele medicale au precizat că tânărul este în comă profundă. Acesta va fi supus mai multor investigații și tratamente medicale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii