Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Echipele Primăriei Constanța intervin pentru a reduce din efectele ploii și ale ninsorii, agravate de vântul extrem de puternic

ro

26 Nov, 2023 11:07 925 Marime text

UPDATE:
 

Mai multe echipe de țapinari ale societăților de întreținere a copacilor și ale ISU lucrează la foc continuu pentru de tăierea și degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe mașini. Până la această oră au fost înregistrate peste 60 sesizări din partea constănțenilor, doar pentru arbori doborâți de vânt, iar intervențiile se realizează cu prioritate acolo unde este perturbat traficul rutier și transportul în comun.

Vântul puternic a pus la pământ și panouri publicitare, stâlpi de iluminat, acoperișuri.

Una dintre intervențiile care a necesitat o mobilizare mare a fost cea din zona telegondolei, unde s-a acționat pentru degajarea unui arbore, care a tras odată cu el și un stâlp de curent electric. Echipele mixte acționează cât pot de repede pentru rezolvarea tuturor problemelor întâmpinate.  


ȘTIREA INIȚIALĂ

Toate echipele Primăriei Constanța intervin pentru a reduce din efectele ploii și ale ninsorii, agravate de vântul extrem de puternic. În zonele în care s-a acumulat apa, echipele SC Polaris M Holding intervin pentru decolmatarea gurilor de canalizare de frunzele care împiedică scurgerea apei, iar cele ale SC RAJA SA pentru vidanjarea apei acumulate, acolo unde este cazul.


Având în vedere că precipitaţiile se transformă deja în lapoviţă şi ninsoare, 9 sărăriţe au început să împrăştie material antiderapant pe poduri, străzi şi bulevarde, iar alte 22 autospecialele cu lamă sunt pregătite să intervină acolo unde se va depune strat de zăpadă.

Primăria Constanța face apel la constănţeni să evite pe cât se poate deplasările, însă dacă trebuie neapărat să plece de acasă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugaţi să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor.

Din cauza lipsei de energie electrică de la stația de tratare și pompare a apei Palas, în municipiul Constanța nu se poate asigura apa potabilă abonaților din zonele și cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, I. C. Brătianu, Km 4-5, Km 5, Abator, Poarta 6, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și depozitele Halta Traian.



Vă rugăm să semnalaţi orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanţa - 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală - 0241/484205 şi 0341/922; Dispecerat Biroul Protecţie Civilă- 0737552271.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii