Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor în județul Constanța, lotul 3, contestată la CNSC. Una dintre companii se află în sfera de interes a familiei liderului PSD, Ion Dumitrache!

ro

02 May, 2023 00:00 1752 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 882/C8/632 la contestația formulată de Financiar Urban SRL, în calitate de lider de asociere al Asocierii Financiar Urban SRL – Salport Midia SRL
  • Contestația vizează comunicarea privind rezultatul fazei de evaluare a garanțiilor de participare și a documentelor de calificare, emisă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”, în cadrul procedurii de licitație deschisă organizată în vederea atribuirii contractului de concesiune de servicii având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, lotul nr. 3
  • În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită contestația
  • Potrivit Confidas.ro, SC Salport Midia SRL este controlată de SC Comagra SRL, cu sediul în Năvodari, iar administrator figurează Amalia Georgiana Albicsuk
  • Comagra SRL a aparținut familiei Dumitrache, însă în prezent așa cum notam deja, asociat unic și administrator este Elena Mușat
  • Financiar Urban SRL este controlată de omul de afaceri Gheorghe Văsîi și administrată de Costache Mihail Partenie Teoctist



 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat la finalul lunii aprilie decizia nr. 882/C8/632 la contestația nr. 135/10.03.2023, formulată de Financiar Urban SRL, în calitate de lider de asociere al Asocierii Financiar Urban SRL – Salport Midia SRL, reprezentată prin Costache Partenie Mihail Teoctist.
 
Contestația vizează comunicarea nr. 333/02.03.2023 privind rezultatul fazei de evaluare a garanțiilor de participare și a documentelor de calificare, emisă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”, cu sediul în Constanța, Aleea Magnoliei nr. 2, bl. L4, camera 205, județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă organizată în vederea atribuirii contractului de concesiune de servicii având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, lotul nr. 3, cod CPV 90500000-2 Servicii privind deșeurile menajere și deșeurile (Rev.2), s-a solicitat Consiliului admiterea contestației și anularea actului contestat.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să admită contestația formulată de Financiar Urban SRL, în calitate de lider de asociere al Asocierii Financiar Urban SRL – Salport Midia SRL în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”.
 
CNSC a anulat comunicarea nr. 333/02.03.2023 privind rezultatul fazei de evaluare a garanțiilor de participare și a documentelor de calificare și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Asocierii Financiar Urban SRL – Salport Midia SRL, începând cu documentele de calificare, reevaluare care se va efectua potrivit documentației de atribuire, a prevederilor legale și a celor reținute în considerente, în termen de maximum 10 zile de la primirea prezentei.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.
 

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
De altfel, delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța mai fost contestată la CNSC și la începutul acestui an de, în etapa clarificărilor de către Utiltrailer SA cu sediul în Ulmeni, județul Călărași. CNSC a respins contestația ca nefondată.
 
Potrivit Confidas.ro, SC Salport Midia SRL a fost fondată în anul 2019 și se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase.
 
Salport Midia SRL este controlată de SC Comagra SRL, cu sediul în Năvodari, iar administrator figurează Amalia Georgiana Albicsuk, care mai apare în Badeea Infinity Line SRL.
 
Pentru anul 2021, cu patru angajați, SC Salport Midia SRL a declarat o cifră de afaceri de 324.280 de lei, în timp ce cheltuielile au fost de 307.723 lei. În aceste condiți, profitul net a fost de 15.399 de lei.
 
Mai departe, Comagra SRL se ocupă de manipulări și este controlată de Elena Mușat, asociat unic și administrator.
 
Mușat Elena mai este asministrator și la societățile General Taxi SA și la Agora Project SRL, care are ca asociați egali pe Teșeleanu George și societatatea Don Investiții SRL din București,
 
Anul trecut, fără niciun angajat, SC Comagra SRL a avut o cifră de afaceri de 4.522.239 de lei, cheltuieli de 2.886.902 de lei și un profit net de 1.611.612 de lei.
 
Firma Comagra SRL derulează un business în Portul Midia pe un teren pe care intenționa să amenajeze un port turistic, cu restaurant, mijloace de agreement și spații de cazare.

Comagra a primit însă o înștiințare din partea conducerii CNAPMC care vizează rezilierea contractului încheiat în 2017, pentru 10 ani.

Comagra SRL a aparținut familiei Dumitrache, însă în prezent așa cum notam deja, asociat unic și administrator este  Elena Mușat.

Compania are sediul social în Năvodari, strada Portul Midia III Mioara, cam2, etaj 2. Tot aici mai are și un prim punct de lucru.

Al doilea sediu secundar al Comagra este în localitatea Năvodari, Port Midia, Incinta Șantier Naval, cladirea A. În fine al treilea punct de lucru al companiei este tot în Năvodari, strada Depozitelor, Midia Grand Marina.

Omul de afaceri Ion Dumitrache, președintele interimar al organizației municipale a PSD Constanța, a recunoscut recent faptul că societatea „Comagra se află în sfera sa de interese".
 
SC Financiar Urban SRL are sediul social în Piteşti, strada George Coşbuc, și se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase.
 
Pentru anul 2021, firma a declarat o cifră de afaceri de 61.505.139 de lei, cheltuieli de 51.798.989 de lei, și un profit net de 10.330.229 lei. Firma a avut în 2021, un număr de 412 angajați.
 
Financiar Urban SRL este controlată de omul de afaceri Gheorghe Văsîi și administrată de Costache Mihail Partenie Teoctist.
 
Acesta mai administrează Sparrow Real Estate SRL și Total Service Company SRL.
 
Gheorghe Văsîi a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul București, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata, la șase ani de închisoare în dosarul lui Tudor Pendiuc, fostul primar PSD al Piteștiului. În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel București.
 
Financiar Urban SRL are 173 contracte de achiziții publice în valoare totală de 36.692.339,88 lei.  
 
Vă reamintim, „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, a demarat în 2022 procedura privind atribuirii contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, aferente Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor.
 
La licitație s-au înscris trei operatori care au depus oferte pentru fiecare lot în parte, aferente celor trei zone de colectare din județul Constanța.
 
Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;

Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla; 

Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.


Valoarea totală estimată a contractelor este de 148.087.662 lei, pe o durată de 5 ani.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Cine se va ocupa de deșeurile menajere de la Penitenciarul Poarta Albă! (DOCUMENT)

„Puteți considera că este în sfera mea de interese. Se petrece un abuz” Ce spune Dumitrache despre rezilierea de către CNAPMC a contractului din Portul Midia? E vizată Comagra SRL!



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii