Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum avansează lucrările la Cazino (galerie foto)

ro

01 May, 2020 00:00 1955 Marime text

Cu lucrările de execuție demarate oficial, Cazinoul din Constanța este într-o continuă forfotă. Edificiul-simbol al Constanței a fost „învăluit“ cu totul de schelele menite să îi aducă renașterea, iar recent au fost amplasate inclusiv containerele pentru organizarea de șantier. Imaginile puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către arhitectul Radu Cornescu sunt grăitoare.
În acest context, amintim că proiectul pentru consolidarea și reabilitarea Cazinoului a fost depus în cursul lunii acesteia și astfel s-a încheiat oficial etapa de proiectare, conform contractului încheiat între antreprenorul general și Compania Națională de Investiții.
Odată cu încheierea etapei de proiectare, a început etapa de execuție a lucrării, preconizată a fi finalizată la mijlocul anului 2022. Contractul pentru Cazino a fost adjudecat de asocierea Aedificia Carpați (lider de asociere) & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL, fiind semnat pe data de 20 decembrie 2020, valoarea acestuia fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA.
De asemenea, CNI a scos la licitație și lucrările de dirigenție de șantier pentru Cazino, suma pusă la bătaie fiind de peste 400.000 de lei. Firmele înscrise în cursă sunt, așa cum arătam în edițiile anterioare, SC Ecoinstal Urban SRL și, respectiv, asocierea Tehnoconsult Proiect SRL (leader de asociere) și Medos Constructing & Consulting.

Sursa foto: arhitect Radu Cornescu


Citește și:

Contract de peste 400.000 de lei:
Cine vrea să fie diriginte de șantier al lucrărilor de la Cazino

Imagini ce vor face istorie. Schelele sub care va renaste Cazinoul (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii