Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire oficială a conducerii MApN cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli, cu prilejul aniversării HQ MND-SE

ro

03 Sep, 2020 16:44 475 Marime text
  • Discuțiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut joi, 3 septembrie, o convorbire oficială în sistem videoconferință cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuția țării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securității și apărării, precum și referitoare la importanța acordată de România operațiilor, misiunilor și activităților aliate la care țara noastră participă constant.

Astfel, ministrul apărării naționale a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor și proiectelor subsumate prezenței avansate adaptate (tFP) în toate domeniile. De asemenea, ministrul Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național, în vederea contracarării amenințărilor și stabilizării situației volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Totodată, ministrul apărării naționale i-a mulțumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaționalizare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București (HQ MND-SE), precum şi în cel de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu.

Discuțiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, una dintre structurile multinaționale aliate înființate pe teritoriul României, cu rol în întărirea capacității de comandă și control a arhitecturii regionale a NATO.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii