Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul nu a fost semnat A fost eliberat un nou certificat de urbanism pentru proiectul de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu

ro

22 Jan, 2020 00:00 1548 Marime text
Primăria Constanţa a eliberat un nou certificat de urbanism, nr. 382 din 20/01/2020, pentru proiectul salvarea şi punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu. Preşedintele CJ, Horia Țuţuianu, spune că “a expirat primul certificat de urbanism şi a fost emis un alt certificat, deoarece procedura de achiziţie, proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări se află în faza de evaluare a propunerii tehnice”.
 
Şeful administraţiei judeţene afirmă că dacă toate documentele sunt conforme şi toate termenele procedurii respectate, speră ca la sfârşit de februarie, cel târziu început de martie, să se semneze contractul pentru salvarea şi punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu.
 
Vă reamintim că primul anunţ pentru contractul de „Servicii de proiectare (PT+CS+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie «Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu»“ a fost publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice la data de 4.02.2019. Data-limită de depunere a ofertelor era 18.03.2019, valoarea totală estimată a contractului era de 4.557.343 de lei, iar durata contractului era de 24 de luni.

Totuşi, la momentul stabilit pentru deschiderea ofertelor, licitaţia a fost anulată. Motivul - similar cu cel care a dus la anularea licitaţiilor pentru Edificiul Roman cu Mozaic: nu au existat ofertanţi.

Au trecut câteva luni bune şi, aproape când pierise orice speranţă, o nouă licitaţie a fost organizată de către Consiliul Judeţean pentru acest monument. Noul anunţ a fost publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice la data de 13 noiembrie 2019, cu data limită pentru depunerea ofertelor ziua de 16 decembrie. Din fericire, speranţele pentru salvarea acestui monument sunt mari întrucât, pentru Mormântul Pictat de tip Hypogeu au fost depuse oferte în cadrul celei de-a doua licitaţii pentru atribuirea contractului. La momentul de faţă, procedura se află în faza evaluării tehnice a ofertelor.
 
Citeşte şi:

Speranţe pentru Mormântul de tip Hypogeu. Care sunt afaceriştii ce îşi doresc contractul. Ce spune şeful CJC

A treia licitaţie, în decurs de un an Reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic, pusă din nou pe tapet

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii