Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Activități preventive desfășurate cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de persoane

ro

16 Apr, 2021 15:43 984 Marime text
  • Prevenirea şi combaterea traficului de persoane (în special femei şi copii) constituie aspecte ce reclamă din partea tuturor ţărilor o abordare globală şi internaţională. 
În această saptămână, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu specialiști ai Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive în rândul studenților.

Demersul polițiștilor se înscrie în Campania europeană de prevenire a traficului de persoane ,,Eşti victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!".

Prevenirea şi combaterea traficului de persoane (în special femei şi copii) constituie aspecte ce reclamă din partea tuturor ţărilor (de origine, tranzit, destinaţie) o abordare globală şi internaţională, adoptarea unor măsuri eficiente de prevenire a traficului, de pedepsire a traficanţilor şi de protecţie a victimelor.
 
Statisticile au relevat faptul că, în  cazurile de trafic de persoane, după racolarea victimei, traficantul se ocupă de obţinerea documentelor necesare trecerii graniţelor şi de organizarea deplasării, însă din momentul recrutării iniţiale şi până la sosirea în ţara de destinaţie victimele sunt vândute de două sau mai multe ori, sunt deposedate de acte, situaţie în care ele devin vulnerabile şi uşor de constrâns.
 
Totodată, polițiștii au abordat și teme conform Programului național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și a celor care implică violența domestică.
 
În acest context, polițiștii au explicat studenților mecanismul utilizat de  infractori privind furnizarea datelor de pe card, inclusiv parolele de securitate, cu care ulterior efectuează tranzacții frauduloase.
 
În ceea ce privește violența domestică, aceasta se manifestă sub următoarele forme: violența verbală, psihologică, fizică, sexuală, economică, socială, spirituală și cibernetică. Sub nicio formă și în nicio împrejurare, obiceiul, cultura, religia, tradiția și onoarea nu pot fi considerate drept justificare pentru niciun tip de acte de violență definite prin lege.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii