Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania deținută de familia Cârlig-Horga pierde la CNSC Este vizată licitația de aproape 1,5 milioane de euro privind iluminatul public, organizată de Primăria Constanța!

ro

09 Feb, 2024 17:00 686 Marime text

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondată contestația formulată de Euro-Audit Service SRL în contradictoriu cu Primăria Constanța

  • Euro-Audit Service SRL făcuse contestație împotriva deciziei autorității contractante de respingere a ofertei ca inacceptabilă, în cadrul procedurii simplificate, online, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanța”, cod CPV 45310000-3, de către Primăria municipiului Constanța

  • Valoarea totală estimată a contractului pus la bătaie de Primăria Constanța este de 6.247.766 de lei fără TVA sau 7.434.841 de lei cu TVA, respectiv 1.497.782 de euro

  • Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, fost deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru și Floarea Secară, fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul actualei vicepreşedinte ASF 

 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.234/C10/3645 la data de 29.01.2024 la contestația nr. 1011/27.12.2023, înregistrată la Consiliu sub nr. 70723/28.12.2023, formulată de Euro-Audit Service SRL, cu sediul în Târgoviște, Str. Calafat, nr. 7, județul Dâmbovița, reprezentată legal prin administrator Alexandru Cârlig, împotriva deciziei autorității contractante de respingere a ofertei ca inacceptabilă, materializată în Raportul procedurii nr. 244215/20.11.2023 și Comunicarea rezultatului nr. 244224/20.12.2023, ambele publicate în SICAP la data de 20.12.2023, privind procedura simplificată, online, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanța”, cod CPV 45310000-3, de către Primăria municipiului Constanța.

Compania administrată de Alexandru Cârlig a solicitat: anularea deciziei autorității contractante de respingere ca inacceptabilă a ofertei contestatorului, precum și a actelor subsecvente și a celor care au stat la baza emiterii acesteia; obligarea autorității contractante la reevaluarea acesteia și la continuarea procedurii în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile în materia achizițiilor publice, precum si cu respectarea principiilor consacrate de art. 2 al Legii nr. 98 / 2016; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezenta procedura conform documentelor justificative ce vor fi depuse înainte de pronunțarea deciziei de soluţionare a contestaţiei.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins în temeiul prevederilor art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, ca nefondată contestația formulată de Euro-Audit Service SRL în contradictoriu cu Primăria Constanța.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, fost deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru și Floarea Secară fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul actualei vicepreşedinte ASF.

De altfel, în declarația de avere a fostei deputate completată în  2023, compania Euro-Audit Service SRL este trecută la venituri din investiții, unde Maria Gabriela Horga a precizat un venit de 206.000 de lei de la companie, suma reprezentând „dividende nete plătite în anul 2021 din dividendele distribuite în anul 2020, din profitul anilor anteriori“.
 


De asemenea, se menționează în același document că soțul actualei vicepreședinte ASF, Alexandru Cârlig, a realizat un venit anual de 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Potrivit termene.ro, Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004, are sediul social în Târgoviște, Dâmbovița, pe strada Calafat nr. 7 și se ocupă de „lucrări de instalații electrice“.
 
Firma are puncte de lucru în Deva, Petroșani și București.
 
Asociați sunt, așa cum precizam anterior, Eugeniu Militaru și Floarea Secară, administratorul fiind Alexandru Cârlig.
 
Numele lui Eugeniu Militaru se regăsește și în Vadaemecum Mangament SRL din Dâmbovița, iar cel al lui Alexandru Cârlig figurează și în Ando Consulting SRL Constanța, dar și în Legume cu Dor SRL Călărași (acum dizolvată).
 
Totodată, la finele lunii mai 2023, Alexandru Cârlig a fondat Solid Building Residence SRL în Cernavodă, alături de Florica Nedelcu și Alexandru Troia. Firma are sediul social pe strada 9 Mai, bloc C1, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este administrată de Florica Nedelcu.
 
Euro-Audit Service SRL a declarat în 2022 49 de angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,15 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 106 achiziții directe (Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 78 de contracte publice (Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina, dar și alte autorități contractante).
 
 
Trei firme s-au bătut pentru contract, două au contestat licitația!
 
Reamintim, trei societăți au fost interesate de licitația Primăriei Constanța lansate în toamna anului trecut prin care se cumpără lucrări de reparații pentru menținerea inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiu.

Acestea sunt Luxten Lighting Company, din București, reprezentat prin Silvian Șerbănescu, Flash Lighting Services, reprezentat prin Dan-Ovidiu Vătajelu și Euro-Audit Service, reprezentat prin Alexandru Cârlig.

Valoarea totală estimată a contractului este de 6.247.766 de lei fără TVA sau 7.434.841 de lei cu TVA, respectiv 1.497.782 de euro.
 
Dosarul celor de la Flash Lighting Services SA se judecă pe 15 februarie!
 
Totodată și o altă societate care a participat la licitație a făcut contestație la CNSC și ulterior la Curtea de Apel Constanța.

Este vorba despre Flash Lighting Services SA și dosarul cu indicativul 15/36/2024, cauză în care părți sunt compania, în calitate de reclamant, și Municipiul Constanța, în calitate de pârât. Un nou termen în dosar a fost stabilit pentru 15 februarie 2024 pentru ca, între timp, autoritatea contractantă să depună la dosarul cauzei documentația de atribuire ce a fost publicată în SEAP.

 Printre solicitările firmei contestatoare se numără eliminarea mai multor cerințe, după cum urmează: garanția de bună execuție de 5% din prețul contractului, cerința privind asigurarea sistemului de iluminat public, obligativitatea deținerii unui punct de lucru și a unui dispecerat pentru preluarea sesizărilor, dar și altele.
 
Contestația a fost admisă în parte de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar firma s-a adresat instanței de judecată.
 
Despre Flash Lighting Services SA
 
Potrivit termene.ro,, Flash Lighting Services SA a fost înființată în 2001, are sediul social în București, Sectorul 2, bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 5-7 și se ocupă de lucrări de instalații electrice.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în țară.
 
Acționarul principal este compania cipriotă Frozaria Limited, urmat de Bogdan Gabriel Sandu (protagonist din Dosarul Retrocedărilor) și Crina Simona Sandu.
 
Membrii în directorat sunt Mihai Pavel, Tudor Totu și Dan Ovidiu Vătăjelu.
 
Numele lui Bogdan Gabriel Sandu se leagă și de Holland Development Group SA (fondator), Flash Enterprises SRL, Flash Trading House SRL și Flash International Grup Impex SRL.
 
Crina Simona Sandu figurează, de asemenea, ca fondator al Holland Development Group SA, dar și în firmele Flash Enterprises SRL, Flash Trading House SRL și Flash International Grup Impex SRL.
 
Flash Lighting Services SA figurează cu 412 achiziții directe (Municipiul Sighișoara, Direcția Educație Cultural-Sportivă și Identitate Comunitară Voluntari, Casa de Cultură a Studenților Brașov printre autoritățile contractante) și 125 de contracte publice (Municipiul Satu Mare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Municipiul Galați, printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Flash Lighting Services SA a declarat 150 de angajați, profit peste 8,31 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 129,17 milioane de lei.
 

Cel de-al treilea competitor este Luxten Lighting Company SA
 
Firma a fost înființată în anul 2009 și are sediul social în București, pe strada Parâng. Capitalul social al firmei este de 42.126.043 lei.
 
Acționari în firmă sunt Monica Maria Bucur, cu 17,6993%, Silvian Șerbănescu, cu 14,5642%, Ionel Pepenică, cu 23,4328%, Nicolae Claudiu Rădulescu, cu 40,3137%, și o listă de acționari care reprezintă 3,99%.
 
Administratorii societății sunt Nicolae Claudiu Rădulescu, Elena Angela Vlad, Vlad-Andrei Rădulescu și Silvian Șerbănescu.
 
Cenzor este Societatea de Contabilitate, Expertiză și Consultanță Contabilă SRL, reprezentată de Emanuel Zegrea. Activitatea principală a societății, conform codului CAEN, este „Lucrări de instalaţii electrice”.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania Luxten Lighting Company SA a încheiat 168 de contracte de achiziții publice în valoare totală de  2.163.096.393,78 lei.
 
În ultimul an fiscal, societatea a raportat o cifră de afaceri de 103.534.028 lei, un profit de 4.799.168 lei, și în medie 198 de angajați. Firma funcționează cu 19 puncte de lucru în aproape toată țara.
 
Compania a mai încheiat contracte și cu CNAPMC, DRDP Constanța, Primăria Tulcea sau Primăria Mangalia, dar și cu alte instituții publice din țară, inclusiv cu Administrația Prezidențială.
 
În ultimii ani, Primăria Constanța i-a declarat câștigători la licitația pentru închirierea, inclusiv montarea-demontarea, instalațiilor de iluminat festiv pe perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Luxten Lighting Company nu este străină de investițiile imobiliare. Compania a deschis în 2008 un hotel în Azuga și intenționa să mai ridice un altul pe un teren de câteva hectare în aceeași stațiune montană.
 
Potrivit www.profit.ro, compania a început în 2021 etapele dezvoltării unui ansamblu cu funcțiuni mixte pe terenul de peste 28.000 de metri pătrați pe care îl deține pe strada Parângului nr. 76 din Sectorul 1. Doar valoarea terenului depășește 14,5 milioane euro, calculată la prețul cu care s-au încheiat tranzacții cu loturi de dimensiuni similare în zonă.
 
Luxten Lighting Company a fost înființată în 1993 de către omul de afaceri Zoltan Boszormenyi, care cumpărase fabrica de becuri Electrofar București și câțiva ani mai târziu și o fabrică de contoare electrice din Timișoara. În 2003, Boszormenyi a vândut afacerea către Claudiu Nicolae Rădulescu, Ionel Pepenică și Olimpia Moica.
 
În 2006, presa centrală scria despre planurile companiei Luxten Lighting Company de a deveni producător de energie electrică, după ce achiziționase șapte microhidrocentrale pe Valea Doftanei.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 

Citește și:

Curtea de Apel amână contestația Flash Lighting Services SA pentru iluminatul public din Constanța (DOCUMENT)
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii