Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:35 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN Administraţia Porturilor Maritime Se deschide o nouă linie regulată de transport maritim pe ruta Karasu (Turcia) – portul Constanța

ro

02 Apr, 2020 14:48 834 Marime text
Astăzi, sosește în portul Constanța nava ‚Sea Partner’, marcând deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile şi pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța.

Nava va face escală în portul Constanţa, săptămânal, în fiecare zi de joi. ‚Sea Partner’ transportă 60 de unităţi, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administraţii locale din România.

Linia de transport maritim se numeşte Sea Lines, agentul navei va fi LAM România şi nava va fi operată de Sea Container Services.

Acest serviciu, care revine în portul Constanța după o întrerupere de aproape 5 ani, îşi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure şi mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.

CN Administraţia Porturilor Maritime consideră că acesta este doar primul pas în dezvoltarea transportului RO-RO în Marea Neagră şi îşi propune ca în cel mai scurt timp, portul Constanţa să fie legat cu astfel de servicii regulate și cu alte porturi importante din Marea Neagră, a transmis un comunicat din partea CN Administraţia Porturilor Maritime. 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii