Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul lăutar Biloi din Mangalia a botezat, ieri, trei frați. Cum a ajuns să boteze în loc de un copil trei. Biloi - declarație emoționantă

ro

06 Jun, 2017 07:21 12730 Marime text
”Astăzi, Dumnezeu mi-a ajutat să aduc acești îngerași în fața altarului! Am devenit părinții spirituali ai acestor suflete frumoase!”, scrie Biloi, celebrul lăutar din Mangalia pe pagina sa de Facebook.
 
Curioși nevoie mare l-am contactat pe Biloi, pe numele său real Florin Medeleanu, care a declarat pentru ZIUA de Constanta:

”Tatăl copiilor este din Buzău la fel ca și mine. Când m-am mutat în Limanu, el a venit să lucreze aici, fiind muncitor în construcții. L-am luat în grija noastră, locuind opt ani împreuna cu noi.
Când s-a hotărât să se însoare, s-a mutat doar la câteva case distanță împreună cu soția lui. Ei nu au o situație financiară bună care să le permită să crească trei copii. Așa că, împreuna cu soția mea, ne-am hotărât să încreștinăm aceste suflete. Inițial, am dorit să-l botezăm pe cel mai mic, dar pe parcurs am aflat că nici ceilalți doi nu sunt botezați.
În final, i-am botezat pe toți trei: Billi Florian cel mai micuț, Rebeca fiind fetița iar pe băietelul cel mare îl cheamă Răzvan.
Le-am promis părinților acestor îngeri că voi avea mereu grijă de ei. Ce poate fi mai frumos decât să primești binecuvântarea Domnului de a face bine?”

 
Biloi din Mangalia, pe numele său real Florin Medeleanu este lăutar și improvizează versuri în funcție de context.

Pe la finele lunii februarie a fost la "Chefi la cuţite" unde s-a întâlnit cu cei trei chefi  Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

Acolo le-a cântat celor trei Foaie verde măr domnesc am venit să vă gătesc.

În platou a fost o veselie generală.

Biloi s-a ales până la urmă cu un singur cuțit de la Cătălin Scărlătescu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii