Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:55 01 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a constatat Curtea de Conturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi ce măsuri s-au luat (document)

ro

15 Feb, 2020 00:00 2605 Marime text

Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a efectuat un control la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Auditul a avut loc între 21 ianuarie 2019 şi 28 februarie 2019. În urma verificărilor inspectorilor, au fost scoase la suprafaţă mai multe nereguli.


Una dintre ele este menţinerea în mod nejustificat în contul „Active fixe corporale în curs de execuţie” a unor active corporale finalizate şi recepţionate, în valoare de 75.133 lei. Entitatea a înregistrat eronat, în contul „Construcţii”, clădirea - incintă staţie aer şi staţie vacuum în valoare de 80.484 lei primită în administrare în baza HCLM Constanţa nr. 451/2017, contul corect fiind „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”, cont extrabilanţier.


De asemenea, au mai fost constatate neevidenţierea, neurmărirea şi neîncasarea de venituri proprii în sumă de 1.211 lei, reprezentând servicii medicale prestate şi nevalidate de către CJAS Constanţa.
Neîntreprinderea tuturor măsurilor legale în vederea ocupării prin concurs a posturilor de şef secţie din cadrul entităţii a fost o altă neregulă sesizată de reprezentanţii Curţii de Conturi.


Măsurile luate operativ de conducerea entităţii auditate pentru înlăturarea deficienţelor constatate


Prin adresă, entitatea a solicitat ordonatorului principal de credite UATM Constanţa să facă toate demersurile necesare în regim de urgenţă pentru actualizarea valorii mijlocului fix, cu valoarea investiţiilor efectuate, în vederea înregistrării acestora în contul „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”.
Pentru clădirea - incintă staţie aer şi staţie vacuum, s-a solicitat ordonatorului principal de credite să facă toate demersurile necesare în regim de urgenţă pentru actualizarea mijlocului fix la suma de 80.483,99 lei în vederea înregistrării acestora în contul „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”. A fost înregistrat în contabilitate debitul în sumă de 1.211,62 lei din care, în timpul controlului a fost încasată suma de 238,84 lei.De asemenea, în timpul auditului, conducerea spitalului a demarat procedura în vederea organizării concursului pentru ocuparea posturilor de şefi de secţie, a emis adrese către Consiliul Local Constanţa şi Colegiul Medicilor Constanţa în vederea nominalizării membrilor comisiei de concurs şi a emis documentaţia necesară în vederea obţinerii de către Consiliul Local Constanţa a aprobării privind scoaterea la concurs a posturilor de şefi de secţie.


Cu excepţia efectelor aspectelor evidenţiate mai sus, situaţiile financiare luate în ansamblul lor au fost întocmite, din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România şi oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare, a performanţei financiare a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, la data de 31 decembrie 2018, şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată în perioada auditată.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii