Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Arinișul Erenciuc, în ”haine”de toamnă

ro

01 Dec, 2020 08:56 1619 Marime text
  • Situat în delta fluvio-marină, pe malul stâng al braţului Sfântul Gheorghe la km 23 şi în partea sudică a lacului omonim (Erenciuc), este singura enclavă de pădure naturală compactă din RBDD dominată de arinul negru (Alnus glutinosa), imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto.
Imagini surprinse de către inspectorii ecologi în ultimele zile de toamnă, în zona strict protejată Arinișul Erenciuc. Situat în delta fluvio-marină, pe malul stâng al braţului Sfântul Gheorghe la km 23 şi în partea sudică a lacului omonim (Erenciuc), este singura enclavă de pădure naturală compactă din RBDD dominată de arinul negru (Alnus glutinosa), în suprafață de 50 ha.

Aria naturală reprezintă o zonă umedă (lacuri, bălți, lunci inundabile, grinduri, terenuri împădurite) cu rol de protecție pentru comunități arboricole compacte de arin negru (Alnus glutinosa), ce adăpostesc și asigură condiții de hrană și cuibărire pentru vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) o specie rară de pasăre (ce aparține familiei Accipitridae) aflată pe teritoriul României.

Rezervația naturală cu o suprafață de 50 ha., a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate și este inclusă în Parcul Național Delta Dunării aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, ca rezervație a biosferei.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii