Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier local municipal Antonella Marinescu nu mai este consul general la Toronto - „Îmi cer iertare că plec!“

ro

25 Aug, 2015 00:00 4502 Marime text
Consulul general al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi-a încheiat mandatul, la finele săptămânii trecute. Ea a fost numită în funcţie în octombrie 2012, aşadar, de către Guvernul Ponta 1. Anul acesta, la 1 iunie, i s-a încheiat primul mandat, la cerere. A fost consilier local, şefa organizaţiei de femei a PSD Constanţa, iar în 2008 a ajuns deputat.
 
La momentul numirii în funcţia de consul, ZIUA de Constanţa nota faptul că Antonella Marinescu a înţeles întotdeauna dorinţa primarului Mazăre, şeful său pe linie de partid, de a face ca Legea Urbanismului să fie într-o mai mare măsură pe placul său. Astfel, parlamentarul constănţean care a dat Camera Deputaţilor pe fotoliul de consul propunea atunci o modificare a acestei legi, care să le dea investitorilor privaţi posibilitatea de a iniţia planuri de urbanism zonal în baza unui aviz de oportunitate semnat de arhitectul-şef şi de primar. În plus, prin amendamentele aduse de parlamentarul constănţean, Executivul nu ar mai fi putut să facă planurile de amenajare teritorială pentru staţiunile turistice de interes naţional şi de pe coasta Mării Negre, sarcină ce ar urma să revină administraţiilor publice locale.

Mama, colegă de dosar cu „greii“ Constanţei


Fostul consul de la Toronto, Antonella Marinescu, născută pe 22 februarie 1968, este fiica Paraschivei Barbu, coinculpat în celebrul Dosar al Retrocedărilor, în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, precum şi alte câteva zeci de persoane ar fi păgubit statul cu 114 milioane de euro printr-o presupusă retrocedare ilegală a aproximativ 100 de hectare de terenuri din Constanţa. Potrivit procurorilor DNA, „membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul. Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane de euro, dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa“. Atunci când Dosarul Retrocedărilor a fost trimis în instanţă, Paraschiva Barbu apărea, ca inculpat în dosar, în calitate de „interpus cumpărător de terenuri“, alături de Alexandru Octavian Şerban (şeful interimar al Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie Medicală din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa) şi de Basarab Popa (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), pentru „complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie“.

Mesaj de rămas-bun

Potrivit postărilor sale de pe o reţea de socializare, Antonella Marinescu a revenit în ţară, iar de aseară se află chiar la Constanţa. „Doresc să va mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte pentru modul extraordinar în care reprezentaţi România aici, în Canada.

În opinia mea, fiecare dintre voi reprezintă un ambasador al patriei mamă peste hotare. Sunt onorată că am avut privilegiul de a lucra pentru şi împreună cu oameni minunaţi că voi. Doresc să vă spun că pentru mine, Antonella Marinescu, comunitatea de români (sau mai bine spus comunităţile de români) a/au reprezentat cea mai frumoasă şi importantă parte a misiunii mele aici.
 
Va admir şi va respect foarte mult pentru tot ceea ce sunteţi şi faceţi. Românii şi cetăţenii canadieni de origine română sunt foarte apreciaţi de către statul canadian. Sunteţi oameni inimoşi, educaţi, serioşi, inteligenţi.

Sunteţi o comunitate cu care mă mândresc! Întotdeauna (cu riscul de a mă repetă) am spus «Ai mei sunt cei mai buni!». Aşa simt şi cred (scuzaţi-mi exprimarea de posesivitate, este mai degrabă o identificare a mea cu voi).

Împreună cu echipa de la consulat am încercat să găsim rezolvare, legal, desigur, pentru cât mai multe şi diversificate servicii consulare.

Îmi cer scuze dacă au fost momente în care nu m-am ridicat la nivelul aşteptărilor. Îmi cer scuze pentru că aş fi dorit să cunosc personal cât mai mulţi dintre voi şi nu am reuşit. Îmi cer iertare pentru că plec. Va mulţumesc pentru toată încrederea şi sprijinul acordate“, este mesajul de rămas-bun pe care Antonella Marinescu l-a postat pe o reţea de socializare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii