Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:41 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Paraschiva Barbu, fosta patroană de la magazinul Grand, al cărei nume se leagă de Dosarul Retrocedărilor din Constanța

ro

07 May, 2023 14:10 16606 Marime text

Antonella Marinescu, fost consul general al României la Toronto și deputat PSD, fiica Paraschivei Barbu (al cărei nume se leagă de Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a anunțat  astăzi decesul mamei sale pe o rețea de socializare.

„În această dimineață, mama ne-a părăsit. Nu eram pregatită să îi dau drumul,nu stiu ce voi/vom face fara ea!
Te iubim MAMA! Întotdeauna și FOREVER!", a scris Antonella Marinescu.

Barbu a deținut ani de zile compania Grand SRL.



Societatea are sediul social pe bulevardul Tomis nr. 57, fiind înființată în anul 1991. Asociați în firmă sunt Antoanella Marinescu, care deține 40%, Marin Marinescu cu 30% și Mugur Ștefan Marinescu, care deține 30%. Marin Marinescu este administratorul societății. În 2020, firma a raportat 3 salariați, cu o cifră de afaceri de 855.644 lei, cu un profit de 175.252 lei. Pentru anul 2021, societatea a raportat 3 salariați, la o cifră de afaceri de 539.449 lei, cu o pierdere de 77.832 lei.
 
Potrivit confidas.ro, Antoanella Marinescu mai este asociat la Camasdiving SRL, Marin Marinescu este asociat și administrator la Camasdiving SRL, iar Mugur Ștefan Marinescu este asociat la Camasdiving SRL și Plastica SRL.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanța, Paraschiva Barbu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de cinci ani.
 
Prin aceeași decizie a Curții Supreme, s-a stabilit confiscarea sumelor de 817.248 de euro și 79.927 de dolari, de la Paraschiva Barbu, urmând să fie confiscată contravaloarea acestora în lei, la cursul BNR de la data punerii în executare a dispoziției.

Paraschiva Barbu a fost prietenă foarte bună  cu Gabriela Victoria Mazăre, mama fraților Mazăre, decedată și ea anul trecut.

Trupul Paraschivei Barbu va fi depus la capela Cimitirului Central, iar înmormântarea va avea loc marți.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii