Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Serviciul Roman de Comedie" a lansat "Imnul expulzatilor din Franta"!

ro

28 Sep, 2010 13:51 1539 Marime text
Imnul a fost deja difuzat in cadrul jurnalului principal al televiziunii nationale din Italia, iar pe Internet a adunat 150 de mii de vizualizari in cinci zile

Dupa deja celebrul Imn al Crizei care a facut furori vara aceasta, "Serviciul Roman de Comedie" da din nou lovitura pe internet cu "Imnul expulzatilor din Franta". Clipul "Liberte, Egalite, Expulze" este al doilea produs al SRC destinat Internetului, iar filmarea sa a fost plina de peripetii savuroase. Noul proiect, al carui mare maestru este Toni Grecu, are la baza melodia "Empire State of Mind" a lui Jay-Z si Alicia Keys si a fost filmat chiar intr-o satra, pentru mai multa veridicitate.

"Initial vroiam sa facem un cantec pe tema revenirii lui Ceausescu, insa a aparut subiectul cu expulzarea rromilor din Franta si mi s-a parut mai interesant si mai generos, drept pentru care am pornit pe aceast cale. "Ma-ntorc" nu-l mai vizeaza pe Ceausescu, ci pe rromii care spun ca se-ntorc in Franta dupa ce au fost expulzati. Am facut textul, am stabilit in linii mari locurile de filmare si am dat drumul productiei", marturiseste Toni Grecu. Responsabil cu gasirea unei locatii potrivite pentru acest clip a fost char regizorul sau, Dragos Musat de la "Serviciul Roman de Comedie". Iar satul ales a fost Balteni, din judetul Dambovita, unde echipa a gasit tot ce avea nevoie, de la atmosfera, la oameni, carute cu cai, lume pestrita, corturi. "Filmarile din Balteni au fost un basm. Greu sa faci ceea ce am facut noi cu figuranti si actori! Participarea maselor la productia clipului a vost entuziasta si practic, de neoprit. Ceea ce am remarcat in mod special a fost disciplina si ospitalitatea. Au facut foc, au pus ceaunul cu apa la fiert, vroiau sa taie niste curcani, ceva gaini, abia i-am oprit. Nu le faceau pe gratis, e adevarat, dar nu asta conta. Ideea filmarii in curtea lor era eveniment si trebuia tratat cu maxima implicare. Daca ar fi fost sa raspundem la invitatiile tuturor de a filma prin curtile lor cred ca nici o saptamana nu ne ajungea. Faceam 20 de videoclipuri", isi aminteste amuzat Toni Grecu. La randul lui, Dragos Musat povesteste: "Localnicii au participat cu mare chef la filmare, intrand benevol in cadre. Au ascultat foarte atenti toate indicatiile de regie si au dansat intocmai sau au gesticulat pe "vorbe", pe versuri mai exact. In timpul filmarii, Toni Grecu si-a facut una dintre cele mai spectaculoase aparitii, fiind recunoscut de foarte multi rromi, care au inceput sa strige dupa el: Domnu' Toni, ne dati si pe noi pe PRO TV?".

Peripetiile nu au lipsit de la filmare, localnicii fiind de-a dreptul cuceriti de fetele din echipa "Serviciului Roman de Comedie". "Fetele au avut un succes imens in satre. Cand Miruna Manescu, interpreta din clip, a coborat din masina si a intrat in curtea a doua in care am filmat a fost intampinata cu aplauze de toata suflarea locului catarata pe gard sau adunata in drum", spune Toni. Mai mult, "au vrut chiar sa o cumpere pe Miruna, care a fost un pic speriata la inceput de atata atentie. Celelalte fete s-au bucurat si ele de multe atentie, iar Aniela Petreanu a facut senzatie cu baietelul ei, Carol, care apare si el in clip si care s-a jucat tot timpul cu copiii rromilor", adauga Dragos Musat.

Ca si in cazul Imnului Crizei, si pentru aceste filmari echipa SRC a luat in calcul Piata Victoriei, astfel ca Ducu Hancu si Cristi Martin au devenit reprezentanti FMI la Bucuresti. "Acestia sunt luati la o "alba-neagra" de Gicu Bulibasa din Tandarei chiar in fata Guvernului, unde ii si lasa lefteri, fara portofele, ceasuri si pantaloni. Filmarea a fost facuta in fata Guvernului, iar politistii din zona au stat cu ochii pe noi: au venit sa se uite ce este cu un domn gras care ii inseala pe doi domni imbracati in costume englezesti. Au fost insa foarte amabili si nu ne-au dat amenda", isi aminteste Dragos Musat. Acesta insa a fost probabil cel mai ghinionist din echipa SRC pe tot parcursul filmarilor: "La o filmare pe care a facut-o pe santier, la Podul Basarab, unde trebuia sa traga niste cadre cu muncitori la lucru, i s-a furat tot continutul rucsacului, laptopul, hard-discul portabil si ce mai avea, hotii lasandu-i doar actele. Oameni cu suflet mare, romani de-ai nostri. Si sa mai zica cineva ca doar rromii fura", povesteste Toni Grecu.

Popularitatea noului imn marca "Serviciul Roman de Comedie" nu a intarziat sa apara, astfel ca la numai cinci zile de la lansarea sa pe Internet a depasit deja 150 de mii de vizualizari, ceea ce il transforma intr-un alt viral de succes pe Internet. "A fost preluat de toate siturile de stiri din Romania si de toate site-urile ziarelor generaliste. A fost facut chiar si un reportaj special cu "Imnul Expulzatilor" de catre televiziunea nationala italiana. Reportajul a fost difuzat la principala emisiune de stiri a lor, de la ora 19. Am facut si varianta in franceza (cantecul cu subtitrari) "L'hymne des Tziganes Expulzes". Acesta a facut 5000 de vizualizari in numai o zi in Franta. Si acolo oamenii s-au "incins" si discuta clipul, fiind foarte incantati de cantec si de pretatia actorilor", comenteaza Dragos Musat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii